Afbeelding
Blokhutwinkel.nl

Duurzaam wonen is helemaal van deze tijd

19 januari 2023 om 12:37 Partnercontent

Vrijwillig of noodgedwongen gaan we ons steeds bewuster bezig houden met duurzaam wonen. Met het idee van een milieubewuste wereld en de druk van de hoge gasprijzen, zoeken we naar oplossingen. Blokhutwinkel.nl merkt hoe deze trend steeds meer naar voren komt en zet een paar handige tips op een rij om er zelf ook mee aan de slag te gaan.

Beperk de ruimte

De eerste stap is om te bepalen welke ruimte nu niet benut wordt. Hoe compacter en beperkter de ruimte, des te lager de stookkosten. Een ruimte verwarmen die niet wordt gebruikt, is zonde. Dit kost onnodig gas. Blokhutwinkel merkt dat starters steeds vaker kijken naar de mogelijkheden van een tiny-house. Efficiëntie en ruimtebesparing spelen daarin een grote rol. Daarnaast maken de mogelijkheden van een blokhut tegenwoordig veel goed. Een blokhut kan zo samengesteld worden dat het aandoet als een volwaardig huis. 

Ga voor goede isolatie

Belangrijk voor een duurzame woning is het gebruik van goede isolatie. Dit houdt in de winter de kou buiten en de warmte binnen. In de zomer doet isolatie het tegenovergestelde. Hierdoor is apparatuur voor koeling of verwarming veel minder nodig. Er zijn veel soorten isolatie om voor iedere ruimte een passende oplossing te bieden. Isolatie kan zelfs in een blokhut worden toegepast. 

Ook type beglazing helpt bij isolatie

Kiezen voor enkel glas, dubbel of tripple glas maakt een groot verschil voor de isolatie van een woning of een blokhut. Daarnaast helpt het mee met geluidsdemping en is glas met meerdere lagen minder inbraakgevoelig. 

Goede dakbedekking maakt een verschil

En zijn verschillende typen dakbedekking. Kijk naar een passende oplossing voor in jouw situatie. Een groendak kan bijvoorbeeld een groot verschil maken voor de geluids- en thermische isolatie en helpt daarbij ook met luchtzuivering. Past dat niet bij jou? Kijk dan naar één van de vele andere mogelijkheden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie