Impressie van huidige bouwplan Verwelius voor het Hessingterrein
Impressie van huidige bouwplan Verwelius voor het Hessingterrein IMOSS bureau voor stedebouw BV

Raadslid van kieslijst CDA na tegenstem in bouwplannen Hessingterrein

1 februari 2022 om 12:12 Politiek

DE BILT Met een onverwachtse tegenstem zijn de plannen voor 130 woningen op het voormalig Hessingterrein toch afgekeurd door de raad. CDA-raadslid Margriet van de Vooren verraste voor- en tegenstanders met haar stem tegen de bouwplannen. Haar partij was net zo verrast en spreekt van een vertrouwensbreuk.

Na een crisisberaad dit weekend heeft het CDA daarom besloten Van de Vooren van de kieslijst te halen. Volgens de partij mag een raadslid anders kunnen stemmen, maar moet zij hiermee niet haar mederaadsleden verrassen tijdens de stemming zelf. Het vertrouwen in het team is geschaad. “We zijn een verantwoordelijke en betrouwbare partij en een aanpassing van de lijst bleek onafwendbaar,” stelt voorzitter Idelette Schuurman. Van de Vooren reageert verrast op deze keuze, maar staat nog steeds achter haar besluit. Ondertussen zijn inwoners een petitie begonnen om haar toch op de kieslijst te houden.

GESTEGGEL Al jaren is er gesteggel over de toekomst van het voormalige Hessingterrein. In de laatste plannen heeft projectontwikkelaar Verwelius een voorstel van 130 woningen gedaan. Om het project rendabel te houden, stelt zij, moet de ontwikkelaar een deel van de woningen in het gebied van Natuur Netwerk Nederland realiseren. Deze beschermde natuur wil Verwelius compenseren. Tegenstanders zien daar niets in en vinden de bouw een aantasting van onder meer de faunapassage die langs de Utrechtseweg loopt.

Met 14 stemmen tegen en 13 stemmen voor is het plan voor het voormalig Hessingterrein in de raad gesneuveld. Verwelius kan mogelijk terugvallen op eerdere plannen om een luxe villawijk te bouwen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie