Merel de Jong is kwartiermaker namens Stadslab Zeist.
Merel de Jong is kwartiermaker namens Stadslab Zeist. Eigen foto Lab Lou

Welkom bij broedplaats Lab Lou in het grensgebied van De Bilt en Zeist

27 maart 2024 om 19:15 Zakelijk

ZEIST / DE BILT In het grensgebied van Zeist en De Bilt vind je in een oud tuincentrum de eerste creatieve en sociale broedplaats van Zeist: Lab Lou. Je kunt er flexwerken, vergaderen, een start-up vestigen of workshops geven in een stadse sfeer met dorpse voordelen: je kunt erheen fietsen en bus 74 stopt ook voor de deur. Een inspirerende locatie.

Merel de Jong is kwartiermaker namens Stadslab Zeist en beheert het ruime gebouw met haar collega’s Marloes van Haaren, Emma Fijma, Xander Lenders en Marloes Klok. Het team is al maanden bezig om van het gebouw na zo’n tien jaar leegstand een fijne plek te maken, waar mensen elkaar ontmoeten en initiatieven tot bloei kunnen komen.
Met een beperkt budget en een uitgebreid netwerk is Lab Lou hard op weg om een betaalbare high-end locatie te worden voor start-ups, scale-ups, flexwerkers en alle andere ondernemende mensen die een prettige werkruimte zoeken. Zoek je een bureau voor een dagdeel of een atelier voor een langere periode? Neem dan een kijkje in deze creatieve en sociale hotspot in Zeist-west. Handig om te weten; je parkeert je auto op eigen terrein.

(tekst gaat verder onder de foto)

Hier vind je tien flexwerkplekken. 


Eenmaal binnen kom je eerst in de gezamenlijke ruimte met tien flexwerkplekken die je per dagdeel kunt huren en een ontmoetingsruimte waar huurders van kantoorruimtes en ateliers en cursisten aan de tafels kunnen lunchen. Deze ruime hal is ‘s avonds en in de weekends om te bouwen tot symposiumruimte of theaterzaal en beschikt over een kleine keuken met koffie- en theebar.


Voor een overleg tot maximaal zes mensen kun je kiezen tussen de Green of de Blue Room; ruimtes waar je rustig zit en gebruik kunt maken van de faciliteiten van Lab Lou, zoals WiFi, koffie, thee en catering. Leuk weetje: de complete inrichting is pre-loved. Stoelen, tafels en kasten die op andere plekken in de weg stonden, komen hier goed van pas. De workshopruimte met compleet ingerichte keuken leent zich voor (kook-)workshops, maar je kunt er ook terecht om een kinderfeestje te vieren.


WERKPLEKKEN EN ATELIERS

Een deel van de atelierruimtes is inmiddels ingenomen door vaste huurders, zoals De Koffiebak, De Tassenfabriek en Laura’s Sabor; bedrijven die barista’s op locatie levert, handgemaakte leren tassen produceert en een cateraar die ook aanschuifdiners organiseert in Lab Lou. Samen Duurzaam Zeist is een dag per week aanwezig bij Lab Lou.

(tekst gaat verder onder de foto)

Een kijkje in De Tassenfabriek.


De overdekte buitenruimte en de ommuurde tuin moeten nog worden uitgeruimd en opgeknapt, maar duidelijk is al wel dat er potentie in zit.


INCLUSIE

Behalve duurzaamheid is inclusie ook een kernwaarde, vertelt Merel. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een invalidentoilet. Ook is er een samenwerking met de Regionale Sociale Dienst die 20 tot 25 cliënten -vooral jongeren en nieuwkomers- hier binnenkort werkervaring laat opdoen.
Wie leuke ideeën heeft om iets te organiseren in Lab Lou kan contact zoeken met kwartiermaker Merel de Jong: T.0628277642. Een flexplek of vergaderruimte reserveren kan direct via de website: lablou.nl

Lab Lou, Weteringlaan 1, 3732 HZ De Bilt
Meer informatie: hallo@lablou.nl en socials: @bijlablou


De Lab Lou Familie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie