Johan Bulsink laat zien hoe vrolijk en kleurrijk de nieuwe voorjaarscollectie is bij Ballast Bed & Textiel
Johan Bulsink laat zien hoe vrolijk en kleurrijk de nieuwe voorjaarscollectie is bij Ballast Bed & Textiel

Goed slapen begint bij Ballast Bed & Textiel

10 april 2024 om 13:46 Zakelijk

ZEIST Om echt uitgerust aan je dag te beginnen is het belangrijk dat je goed slaapt. En daarvoor heb je een comfortabel bed nodig: een goed matras dat niet te hard of te zacht is, een kussen dat voldoende ondersteuning biedt en beddengoed waaronder je heerlijk kunt wegdromen. Bij Ballast Bed & Textiel kunnen ze je daar uitstekend mee helpen.

De een slaapt het lekkerste onder een dekbed gevuld met Texeler wol, een ander houdt juist van een donzen dekbed of een synthetisch exemplaar. Johan Bulsink kent van alle types de specifieke voordelen en kan u helpen met het maken van een goede keuze. Hij is al 37 jaar verantwoordelijk voor Ballast Bed & Textiel. In de ruime zaak aan de Middellaan in Zeist kunt u niet alleen terecht voor dekbedden, ook voor overtrekken, kussens, matrassen en complete bedden. Bulsink neemt graag alle tijd om met u een comfortabele slaapoplossing te vinden die ook nog past in uw interieur. 

Ballast Bed & Textiel levert alle soorten dekbedden. Alle varianten zijn in verschillende diktes leverbaar, in elke uitvoering of als vier seizoenendekbed; een dunner en een dikker dekbed die samen het winterdekbed vormen. De wollen dekbedden zijn zelfs leverbaar in vier verschillende diktes.
De keuze voor een synthetisch dekbed is vaak prijstechnisch. Ook kies je hiervoor als je een anti-allergeen dekbed zoekt, al vindt Bulsink het katoenen dekbed nog beter.

Een katoenen dekbed kan zelfs op 95 graden worden gewassen. ,,Alleen op hoge temperatuur dood je de huisstofmijt.’’ De katoenvezel blijft ook na vele wasbeurten mooi. ,,Er gaat niets boven een natuurproduct.’’
Ook puur natuur is het schapenwollen dekbed. Dat is iets zwaarder, je voelt dat er iets op je ligt. Ballast is dealer van Texeler, onovertroffen op het gebied van kwaliteit en slaapcomfort. Deze wol zorgt voor een goede balans tussen isolatie en ventilatie. ,,Transpiratievocht wordt gemakkelijk opgenomen en overdag weer afgegeven aan de lucht.’’
Donzen dekbedden zijn verkrijgbaar in twee varianten: eendendons en ganzendons. De eerste soort is iets compacter, het ganzendons heeft een groter volume en een lichter gewicht. Ballast is dealer van Ducky Dons, een firma met het keurmerk voor dierenwelzijn die bovendien 100% circulair werkt. Zelfs het water wordt hergebruikt bij deze Nederlandse dekbeddenproducent.

BEDTEXTIEL

De bedden in de showroom zijn opgemaakt met dekbedovertrekken, lakens en kussenslopen uit de nieuwe zomercollectie. Ballast voert sinds kort ook het Nederlandse merk Kayorï, met opvallende dessins gebaseerd op eeuwenoude Japanse tradities. Alle bedtextiel van Kayorï heeft het GOTS-label, dat garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. ,,Aan de teelt van katoen met dit label komen geen pesticiden te pas. Ik houd er bij de inkoop rekening mee. Gezonder voor de boeren en uiteindelijk ook voor ons allemaal.’’

De collectie bedtextiel van Ballast is heel groot. Hoeslakens van velours, jersey, katoen of flanel. De katoenen hoeslakens zijn verkrijgbaar in vijftien maten. De vrolijke en kleurrijke dessins van de nieuwe zomercollectie stralen je tegemoet als je de winkel binnenloopt. 

BEST GETESTE BEDDEN

Ook voor het bed zelf bent u hier aan het juiste adres. Ballast verkoopt onder meer de kwaliteitsbedden en -matrassen van het Nederlandse familiebedrijf AVEK. ,,Dit bedrijf bestaat nu bijna 100 jaar, en is een echt familiebedrijf gebleven. AVEK onderscheidt zich door de kwaliteit van hun producten en de service. Al hoef je daar eigenlijk nooit gebruik van te maken. Onlangs kwam AVEK voor de vierde keer als beste uit de test bij de Consumentenbond.’’ Ook speciaal op maat gemaakte bedden zijn leverbaar bij Ballast. ,,Extra lang, juist korter, of met ingebouwde hoog-laagunit? Het is allemaal mogelijk.’’ Enthousiast vertelt Bulsink: ,,Onlangs heb ik een bed bij een klant neergezet met aan één kant een aangepaste hoog-laagunit. Je ziet het niet, maar het kan allemaal. Ook bij bestaande tweepersoonsbedden is het mogelijk om een lattenbodem te vervangen door een inleg-unit.’’ Op die manier voldoet een bed bijvoorbeeld aan de eisen die thuiszorg stelt, maar blijft je slaapkamer een gezellig ingerichte ruimte.

De matras is een hoofdstuk apart, weet Bulsink. ,,Een matras is gemiddeld na tien jaar aan vervanging toe. Lichaamsondersteuning, ventilatie en levensduur zijn belangrijke criteria bij aanschaf van een nieuw exemplaar. Hoofdkussens vind je hier in 54 variëteiten, van licht tot heel zwaar dons en synthetisch.’’

Johan BulsinK en zijn team geven u graag een écht persoonlijk slaapadvies in de ruime en lichte beddenspeciaalzaak aan de Middellaan. De auto parkeert u gemakkelijk vlakbij in de parkeergarage op de hoek van de straat. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.


Ballast bed & textiel

Middellaan 3  Zeist, 030 69 13 747

zeist@perfectslapen.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Ballast Bed & Textiel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie