Het houten beeld waar een prachtige totem van kan worden gemaakt.
Het houten beeld waar een prachtige totem van kan worden gemaakt. Foto: Dierenwijde

Dierenweide Maartensdijk start crowdfunding

10 augustus 2021 om 15:24 Algemeen

Maartensdijk - Afgelopen week klonken er kettingzaaggeluiden bij de Dierenweide in Maartendijk. Boomzaag-kunstenaar Dave Harmsworth van Treeworks heeft een dode boom nieuw leven ingeblazen. In opdracht van Stichting Dierenweide Maartendijk heeft hij de stam van een dode boom omgetoverd tot prachtig kunstwerk.

Wie nu langs de Dierenweide in Maartensdijk wandelt ziet een boom met een konijn, geit, duif, haan en varken. Een prachtig kunstwerk, dat al veel mensen naar de Dierenweide heeft doen komen. Ook tijdens de realisatie van het kunstwerk was het druk met toeschouwers. Mensen verwonderden zich over de kennis en kunde waarmee Dave Harmsworth de verschillende kettingzagen hanteerde en hoe verfijnd hij daarbij te werk kon gaan. Velen konden het nauwelijks geloven dat de beelden van de dieren alleen dankzij de kettingzagen werden uitgesneden. Heel terecht kreeg de kunstenaar dan ook veel complimenten!

De stam van de boom blijkt nog meer mogelijkheden te bieden om extra dieren uit te zagen. Volgens de kunstenaar zou er bijv. nog een schaap, kalkoen en eend gerealiseerd kunnen worden. Stichting Dierenweide zou het geweldig vinden om op die manier een soort “totempaal van dieren” te kunnen maken als uniek kunstwerk voor de weide en het dorp. Helaas zijn de gelden die de Dierenweide binnenkrijgt niet toereikend om dit te realiseren. De verzorging en het welzijn van de dieren staat immers op de eerste plaats en daarop zal ook niet bezuinigd worden.

Eén van de vrijwilligers van de Dierenweide is daarom spontaan een crowdfundingsactie gestart. Het doel is om circa € 1000,- bij elkaar te halen. Met dat geld kan Dave Harmsworth het kunstwerk dan verder af maken. De eerste reacties op de actie zijn positief. Helpt u mee aan het realiseren van de totempaal van dieren en daarmee een uniek kunstwerk in het dorp?

U kunt de actie steunen via de link op de website www.dierenweidemaartensdijk.nl. Al het geld van deze actie zal besteed worden aan het kunstwerk. Namens Stichting Dierenweide bij voorbaat alvast hartelijk dank voor uw bijdrage.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie