Clubleden van Puch66 kwamen met hun bromfietsen bijeen voor de Zomerrit én een borrel en barbecue na afloop.
Clubleden van Puch66 kwamen met hun bromfietsen bijeen voor de Zomerrit én een borrel en barbecue na afloop. Foto: Aneo Mario Koning

Zomerrit vol oldtimerbrommers

Algemeen

Menig motorhart ging afgelopen zondag sneller kloppen. Puch66, de Puch en Tomosclub voor Hollands Midden, organiseerde hun jaarlijkse Zomerrit door de regio. Zo’n 110 deelnemers kwamen met hun bromfietsen naar dit jaarlijkse feestje in Maartensdijk. Aan het eind van de dag mocht de club bekend maken dat zij maar liefst €1700,- hadden opgehaald voor de Alpe d’HuZes/KWF Kankerbestrijding. 

Maartensdijk - Puch66 is 21 jaar geleden begonnen als een vriendengroepje en is door de jaren heen gegroeid tot regionale club. Al jaren rijden zij op schone brandstof. Sinds een maand is Puch66 officieel een vereniging. 

Vanaf het scoutingsterrein van Agger Martini in Maartensdijk vertrokken de rijders met hun Puch of Tomos schakelbrommers uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 richting Hollandsche Rading. Met een route via onder meer Bussum, Baarn en Lage Vuursche kwamen de rijders weer terug in Maartensdijk. “We hebben geluk gehad,” vertelt bestuurslid Arjen Zandbergen. “Tijdens de rit van 60 km hadden we haast geen last van de regen.”

De dag werd afgesloten met een barbecue voor alle rijders. Dankzij onder meer een veiling van een miniatuurvrachtwagen in Alphe d’Huezstijl en diverse sponsoren kon voorzitter Cor van Breukelen aan Maks Wartena een bedrag cheque van €1700,- voor de Alpe d’HuZes overhandigen. Zandbergen: “We hebben een mooi bedrag opgehaald.”

Marit Nikerk

advertentie