Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met Linda Otterman in het Hilversumse Theater Gooiland.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met Linda Otterman in het Hilversumse Theater Gooiland. Foto: Marco De Swart

Kroon op werk van Samen Oplopen

24 augustus 2021 om 09:43 Algemeen

Deze zomer kreeg Linda Otterman van stichting Samen Oplopen het certificaat van het Oranje Fonds Groeiprogramma uitgereikt door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. De organisatie verbindt in onder meer De Bilt en Zeist vrijwilligers aan gezinnen voor begeleiding.

Zeist - Het koninklijk paar is het beschermpaar van het Oranje Fonds en zeer betrokken bij de projecten van het Groeiprogramma, dat een speciaal onderdeel is van het Oranje Fonds. Uit honderden aanmeldingen zijn zestig projecten vanwege hun potentie en maatschappelijke impact verkozen deel te nemen aan het Groeiprogramma. Na deelname aan het vierjarige programma en het doorstaan van verschillende afvalrondes heeft Samen Oplopen met 21 andere projecten het Groeiprogramma succesvol voltooid.
Al tien jaar lang koppelt stichting Samen Oplopen vrijwilligers aan gezinnen die veel stress en zorgen ervaren. Mede-inwoners die de samenleving goed begrijpen en ruimte in hun hart hebben voor ouders en kinderen, lopen een à twee jaar vrijwillig op met gezinnen. Ze kunnen meedenken en -doen in situaties die voor hen erg vanzelfsprekend zijn, maar voor andere gezinnen of kinderen daarentegen heel ingewikkeld.
Mede-inwoners helpen op allerlei manieren: ze doen wat goed bij hen past en waar het gezin behoefte aan heeft. Denk aan het bieden van een luisterend oor, meedenken in de opvoeding, helpen integreren. Ook jongeren die geen of onvoldoende steun van ouders kunnen krijgen, kunnen begeleid worden door Samen Oplopen.

Omdat de hulpvragen in gezinnen betrekking hebben op allerlei zaken, worden de vrijwilligers goed begeleid door de coördinatoren van Samen Oplopen. Zij houden een vinger aan de pols en bieden waar nodig zelf zorg of hulp, of werken samen met zorginstanties. Ook ontvangen vrijwilligers twee basistrainingen en zijn er thema- en uitwisselingsbijeenkomsten. Deze manier van werken werd tien jaar geleden uitgedacht door Linda Otterman, inwoner van Zeist en inmiddels directeur van stichting Samen Oplopen.

Met hulp van de gemeente en fondsen dijde de stichting in Zeist de afgelopen jaren flink uit naar onder meer De Bilt. Otterman wist Samen Oplopen van een goed idee naar een kwalitatief goede en professionele organisatie te brengen.

Neem voor meer informatie contact op met Christine Thomas via 030-7440595 (alleen op maandag, woensdag, donderdag van 9.00 en 17.00 uur of c.thomas@mensdebilt.nl

van de redactie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie