Martin van Veelen, columnist, BBC
Martin van Veelen, columnist, BBC Foto:

Break

Algemeen

Het schooljaar zit er weer op en de leerlingen en leerkrachten genieten inmiddels van een welverdiende vakantie. Meer dan andere jaren is deze break zeer welkom, want het was na zo’n heel jaar corona best ingewikkeld. En helemaal zeker van een gewone start van het nieuwe schooljaar ben ik niet. 

De voetballers van FC De Bilt hebben nu ook vakantie, maar hierbij kunnen we niet van een echte break spreken, want het afgelopen seizoen stelde niet veel voor; des te meer kijken we uit naar de start van het nieuwe seizoen. Aangezien ik gevraagd ben om over onderwijs of over voetbal te schrijven, heb ik dus eigenlijk ook een break, veel plezier en tot eind augustus. 

Nee, zo makkelijk kom je er niet vanaf… Breakpoint. De ramp naar aanleiding van de regen zal ons nu toch echt wakker schudden.De zeespiegel stijgt, rivieren en beekjes stromen over en riolen zijn vaak overbelast. Hier in De Bilt zal het voorlopig nog niet zo’n vaart lopen, maar dat wil niet zeggen dat we de andere kant op moeten kijken. De grote oplossing die er voor gaat zorgen dat we de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien, heb ik niet, maar aangezien ook een heleboel kleine beetjes helpen, wil ik operatie Steenbreek weer onder de aandacht brengen. Te veel bestrating in tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien én bij aanhoudende droogte. Operatie Steenbreek wil iedereen in Nederland enthousiasmeren om de tuin te vergroenen en zo bij te dragen aan een klimaatbestendige, gezonde en groene leefomgeving. Voor meer informatie en goede tips, kijk op de website van onze gemeente: https://www.debilt.nl/afval-en-groen/groen/operatie-steenbreek

Een heleboel mensen hebben hier al voldoende aandacht voor, maar nog veel meer mensen zijn zich nog echt niet bewust van de positieve effecten hiervan. Dus, tijdens of na de zomerbreak, ga s.v.p. aan de slag met Steenbreek.

Column Martin van Veelen

advertentie