Afbeelding
Foto:

To bee

29 juni 2021 om 10:46 Algemeen

‘To be or not to bee’

Een mooie woordspeling van een goede vriend, toen hij vertelde wat de impact van de lockdown voor zijn bedrijf was geweest. Waar de één het prima deed: bakkers, slijterijen en zelfs de boekhandel, vielen de klappen bij de horeca en de mode. Die bedrijven krabbelen nu (hopelijk) voorzichtig op, dus blijf vooral lokaal kopen!

Het woordgrapje sloeg ook op de BEE-foundation uit Groenekan en ik was zo bevoorrecht daar laatst een rondleiding te krijgen. Het gepassioneerde verhaal van de deskundige persoon in kwestie, Sonne Copijn, was niet alleen boeiend maar ook zeer leerzaam. Want u weet het hè? Bijen, hommels en vlinders zorgen door bestuiving dat planten niet uitsterven en daarmee zorgen zij voor ons voedsel….

Dus het is essentieel dat wij er voor zorgen dat de bijen niet uitsterven. Daarom steunt Rotary De Bilt-Bilthoven dit jaar de BEE-foundation en gaan we straks met de-poten-in-de-klei. Er is geld gedoneerd om een zogenaamde bijen-oase aan te leggen en dat aanleggen -planten en andere gewassen poten- dat moeten we zelf doen, daar komen de kaboutertjes niet voor uit hun holletje.

Dat brengt mij op de Drive-in BuitenBios die op 9 juli a.s. in Bilthoven wordt georganiseerd. Vorig jaar ging de Buitenbios niet door i.v.m. Corona terwijl het twee jaar geleden een enorm succes was. Toen vertoonden we in het van Boetzelaerpark twee films in de buitenlucht. Een fantastisch project en het leverde geld op voor het goede doel. Dit jaar dus een Drive-In met een kindervoorstelling ‘s middags en twee avondvoorstellingen voor volwassenen.

En het leuke is dat het geluid van de film via je autoradio te horen is en dat je bij de avondvoorstelling een goed gevulde picknickmand krijgt. Daarnaast worden er alcoholvrije drankjes en popcorn verkocht. Nou ja, een mooie avond voor het goede doel, ik heb er zin in!

Bestel je kaartjes online en wees snel want er is per voorstelling maximaal ruimte voor 50 auto’s.

www.Buitenbiosdebilt.nl

Column Ike Bekking

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie