Muziektheaterfestival HiStories 2021 van start!

3 mei 2021 om 09:30 Algemeen

Met de fietsband opgepompt en de mobiel goed opgeladen zijn inmiddels de eerste HiStories-fietsers op pad gegaan. De culturele fietstocht van 17 kilometer door onze gemeente brengt via een videotour de geschiedenis van vijf historische locaties tot leven. U kijkt nooit meer hetzelfde naar deze locaties!

Bilthoven - Ontdek bijvoorbeeld ‘Het Verloren Kerkhof’ waar in de bossen van Bilthoven een dansode wordt gebracht aan de ‘Andersdenkenden’. Locatie ‘t Eiland in Groenekan vertelt het bijzondere en aangrijpende verhaal van verzetsheldin Jacoba van Tongeren, uit de vergetelheid gehaald door haar neef Paul van Tongeren uit Bilthoven. Andere locaties zijn De Hoeve, molen Geesina en de Immanuelkerk. De bijbehorende scenes kunt u ter plekke bekijken op uw mobiele telefoon. Theatraal en filmisch verteld door: BO!NK theaterschool, theatermakers Bart van Gerwen, Welmoed de Graaf, Nelly van der Geest en spelers, Diederik Vollenga, operazangeres Hélene Kalisvaart, DJ Aloes, Tango La Zapada, meesterverteller Bastiaan de Zwitser, de productieklas van het KunstenHuis Theaterschool Masquerade, troubadour Robbert Recourt en entre-act theatermaker Tessa van Gent.


Een greep uit de eerste enthousiaste bezoeker reacties:

“Vandaag naar drie locaties gefietst, super leuk. Heerlijke verhalen, mooie kunstvormen, bijzondere ontmoetingen Verloren kerkhof, mooi die Tango! Het was echt genieten, bijzonder en leuk en dat zeg ik ook voort.”

“Ik kon mij geen beeld maken hoe het er uit zou zien, maar echt heel beeldend hoe jullie fragmenten uit Jacoba’s leven hebben uitgebeeld. Echt leuk hoe de Troubadour het verhaal inleidt en de sfeer maakt.”

De culturele fietstocht is nog tot 1 september te fietsen. De videotour à € 12,50 is te reserveren via: www.hetweeshuisvandekunst.nl

Tip! Vrouwen in het verzet De documentaire “Jacoba van Tongeren-generaal van het Verzet” is deze week te zien op NPO2 (en terug te kijken via NPO Start of via www.jacobavantongeren.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie