Directeur Evelien Ribbens van Mens De Bilt ziet de toekomst zonnig tegemoet
Directeur Evelien Ribbens van Mens De Bilt ziet de toekomst zonnig tegemoet Foto: Roos Ribbens

Directeur Evelien Ribbens neemt afscheid van MENS De Bilt

20 april 2021 om 10:07 Algemeen

Evelien Ribbens heeft zich als directeur van MENS De Bilt sinds 2013 met ziel en zaligheid ingezet voor de stichting, maar vindt het nu tijd om het stokje over te dragen aan iemand anders. Ze gaat het missen, haar dagelijkse fietsroute vanaf haar huis in Utrecht naar MENS De Bilt.

De Bilt - Vorig jaar mei verhuisde MENS De Bilt van hun oude locatie bij restaurant De Tijd naar het pand op Molenkamp 60 in De Bilt. Evelien zucht even: “Ik vind het heel jammer aan mijn vertrek dat ik de nieuwe locatie niet meer in bloei mee maak. Dit is zo’n mooie ontmoetingsplek en helaas kunnen wij er nog niet optimaal gebruik van maken vanwege corona.”
Op 1 januari 2013 trad Evelien aan als directeur van de stichting MENS De Bilt en stond zij aan het roer van de fusie tussen de stichting Animo, Stichting Welzijn Ouderen en de Vrijwilligerscentrale. Hieruit is MENS De Bilt ontstaan met toen als belangrijkste taak een goede samenwerking met de zorg te realiseren.
Evelien: “MENS De Bilt brengt vele instanties samen en zorgt er voor dat mensen makkelijker de weg naar hulp kunnen vinden. Wij bieden maatschappelijke ondersteuning aan iedereen die dat nodig heeft. Het doel is om niemand tussen wal en het schip te laten vallen.”
Het pand aan de Molenkamp vervult meerdere functies, die door coronatijd helaas nog niet helemaal van de grond zijn gekomen. Als eerste vervult het pand de rol van ontmoetingsplek. Er zijn spreekruimtes voor bijvoorbeeld de wijkwinkel en vergaderruimtes voor de bewoners van De Bilt. Er is een bibliotheek waar volwassenen en kinderen zelf boeken kunnen brengen en lenen. Daarnaast is er een mooie samenwerking met de Voedselbank dat recht tegenover ligt, de speelotheek en Tafeltje Dekje die allemaal in deze wijk gevestigd zitten.
Evelien: “Als ik terug kijk op mijn jaren als directeur ben ik vooral trots op hoe wij als MENS De Bilt een brede welzijnsorganisatie zijn geworden. Wij zijn er voor ouderen, mensen met een niet-Nederlandse afkomst, mensen die WMO-zaken nodig hebben, mensen met psychiatriegerelateerde problemen en wij bieden mantelzorgondersteuning. Dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan een Biltse samenleving waarbij niemand buiten de boot valt, geeft mij een goed gevoel.” Per 1 mei legt Evelien haar functie als directeur neer. Evelien: “Ik heb altijd fulltime gewerkt, maar nu ik bijna 65 jaar ben, wil ik graag minder werken. Ik ga absoluut mijn collega’s en vrijwilligers missen evenals de samenwerking met verschillende partijen. En niet te vergeten het schrijven van mijn column in de Biltsche Courant. Maar stil zitten, is niks voor mij. Ik ga op zoek naar kortlopende klussen, bestuurswerkzaamheden en wil mijzelf ook in gaan zetten als vrijwilliger. Verder zing ik in een koor en houd ik van fietsen en wandelen. Een heerlijke manier om mijn hoofd leeg te maken. En sinds een half jaar ben ik de trotse oma geworden van een derde kleinzoon waar ik helemaal gek op ben. Vervelen zal ik mij straks niet.”


Astrid van Walsem

Biltse samen- leving waarbij niemand buiten de boot valt

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie