Afbeelding

Geef bloembollen een tweede kans

22 maart 2021 om 11:51 Algemeen

Natuurlijk! Maartensdijk bestaat uit een groep actieve Maartensdijkers en heeft als doel om de biodiversiteit te vergroten. Daarnaast wil de werkgroep dorpsgenoten laten ervaren hoe bijzonder mooi onze woonomgeving is en vooral, dat iedereen een bijdrage hieraan kan leveren. Vanuit deze werkgroep is er weer een bijzondere actie opgezet. Dit is de actie; geef uw uitgebloeide bloembollen een tweede kans!

Maartensdijk - Veel mensen hebben gezellige bloembollen in huis. Deze zijn gekregen of gekocht om na de winter even het voorjaar/ kleur in huis te halen. Als de bloemen zijn uitgebloeid verdwijnen ze vaak in de groencontainer. Dat is zonde, want de bolletjes kunnen het jaar erop weer voor een fleurige omgeving zorgen!

Om de bollen een tweede kans te geven heeft de werkgroep op diverse plekken in het dorp emmers geplaatst. In deze emmers kunnen alle uitgebloeide bollen worden achtergelaten. Na het inleveren zullen de bollen worden gedroogd op Zorgboerderij Nieuw Toutenburg. In het najaar zullen de gedroogde bollen verspreid over het dorp weer worden gepoot. Komend voorjaar en hopelijk vele jaren daarna zullen uw bollen dan weer zorgen voor fleurige bermen en boomspiegels. Dit komt ook weer ten goede aan de insecten, vogels enzovoort!

Door op deze wijze uitbloeide bloembollen een tweede kans te geven maken we met elkaar onze woonomgeving weer een beetje mooier! Dus; doe mee en lever uw uitgebloeide bloembollen in bij een van de volgende inlever adressen. De emmers staan bij:

Wereldkidz Kievit

Martin Luther Kingschool

School met de Bijbel

Zorgboerderij Nieuw Toutenburg

Aeres VMBO Maartensdijk

Koffieruimte Dijckstate

De actie loopt de gehele maand maart en april. De eerste uitgebloeide bollen zijn al ingeleverd.

Weet u mooie plekjes in Maartensdijk die wel wat bolletjes kunnen gebruiken? Mail dan naar natuurlijkmaartensdijk@outlook.com of laat een berichtje achter op Facebook pagina: Natuurlijk! Maartensdijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie