JUST
JUST

JUST uit Bilthoven brengt nieuwe single Dark Days uit

2 november 2020 om 11:43 Algemeen

“JUST is meester in het terugkijken op het leven met voortschrijdend inzicht. Dark Days zingt hij recht uit het hart met een spannend arrangement. Het maakt je nieuwsgierig naar de rest van het album.” Geert van Itallie (Paradiso Amsterdam)

Dark Days is de eerste single van het aankomende debuutalbum van JUST. Het is een sterk autobiografische song die het verhaal vertelt van de harde lessen die het leven hem leerde. De neiging om zijn diepste gevoelens te verbergen leidde uiteindelijk tot een ineenstorting. De enige manier om het licht weer binnen te laten was om de donkere dagen te accepteren…

Als muziek je eerste taal is, moet je geduld oefenen wanneer het leven die expressie de wacht aanzet…

Justin Kniest (1969) uit Bilthoven is geen vreemde in de muziekwereld. Hij werd bekend als oprichter van Fabchannel.com. Met deze online concertzender namen Justin en zijn team meer dan 1000 concerten in Paradiso en Melkweg op. Wat veel minder mensen weten is dat Justin zelf ook muziek maakt. Vanaf jonge leeftijd speelt hij al gitaar en schrijft hij liedjes. Maar uiteindelijk heeft hij 50 jaar nodig gehad om de juiste woorden te vinden. Dark Days is de eerste van vele liedjes die de luisteraar deelgenoot maakt van JUST’s persoonlijke en eerlijke verhaal.

Transparant, oprecht en melancholiek: slechts een paar woorden die in je op komen wanneer je naar de muziek van JUST luistert. Begin 2020, toen Justin had besloten dat zijn debuutalbum door Minco Eggersman geproduceerd moest worden, begonnen alle puzzelstukjes in elkaar te vallen. Samen met Eggersman begon Justin te werken aan de eerste demo’s en al snel sloten René de Vries (een van Neerlands beste arrangeurs) en (high-end) studio engineer Theodoor Borger zich bij het team aan. JUST begon zijn finale vorm te krijgen. Heel 2020 stond in het teken van het schrijven en opnemen van nieuwe songs.

Als je luistert naar de muziek van JUST herken je direct de kwaliteit van de songwriting én de opnames uit de late 80-er jaren. De diepte in zowel de opnames als de mixen zijn ongeëvenaard en doen je soms denken aan bands als Talk Talk. De songstructuren zijn een mix van Mike Lindup en David Sylvian, terwijl ze tegelijkertijd een plekje verdienen tussen het werk van meer hedendaagse songwriters als Thomas Dybdahl en Emmet Tinley. Al met al komt de muziek van JUST tot leven door de uitstekende performance van de diverse muzikanten en de warmte en transparantie van de analoge apparatuur die gebruikt is. Het maakt je nieuwsgierig naar de rest van JUST’s persoonlijke verhaal.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie