FC De Bilt is het seizoen met 3-0 op SV Geinoord goed begonnen. Foto Henk Willemsen Foto: Henk Willemsen; Henk Willemsen

FC Bilt goed uit de startblokken

31 augustus 2020 om 08:57 Algemeen

In de voorbereiding op de competitie heeft het eerste elftal van FC De Bilt vier oefenwedstrijden gespeeld: een gelijkspel en drie stevige overwinningen. In die wedstrijden werd wel duidelijk dat de ploeg aanzienlijk sterker is dan afgelopen seizoen. Afgelopen zaterdag was de eerste officiële wedstrijd, de bekerontmoeting tegen SV Geinoord. De nieuwe trainer van FC De Bilt heeft dit jaar een goed gevulde selectie en mede daardoor kan hij in alle linies keuzes maken uit prima voetballers.

Geinoord, o.l.v. Gerrit Plomp (zes jaar hoofdtrainer van FC De Bilt geweest) probeerde compact te verdedigen om de gevaarlijke aanvallers van De Bilt niet te veel kansen te geven. Dat lukte met veel kunst- en vliegwerk het eerste half uur heel behoorlijk. In de 30e minuut scoorde Jelle Vliek na een prima aanval met een prachtige kopbal. Kort daarna flitste Pier Veldman weer langs zijn verdediger, die hem onreglementair afstopte. Aangezien dit al eerder gebeurde en toen ook al door de scheidsrechter met geel werd bestraft, kreeg de betreffende Nieuwegeiner rood en moest Geinoord met tien man verder. Het verbaasde niemand dat het voor rust 2-0 werd. Redouan Boussoufi speelde zich keurig vrij om een hard schot af te vuren op het vijandelijke doel. De keeper kon die bal met veel moeite tegenhouden, maar de goed oplettende Guillermo Ooft wist in de rebound de bal netjes in het doel te tikken.

Na rust knokte Geinoord voor de aansluitingstreffer, maar de Biltse keeper, Meno Vink, is niet echt in de problemen gekomen. Aan de andere kant kreeg De Bilt voldoende kansen. Het was vaak een lust voor het oog, maar de aanvallers verzuimden het om de trekker definitief over te halen. Vlak voor tijd kreeg De Bilt een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. Murat Soner schoot de bal heel netjes geplaatst in het doel. Deze 3-0 was tevens de eindstand.

De komende twee zaterdagen staan de uitwedstrijden in de beker tegen Pancratius en Bloemendaal op het programma. Daarna start op 19 september de competitie met de thuiswedstrijd tegen Zuidvogels.