Muziek en sporten tegelijk. Foto Hans Lebbe/HLPimages
Muziek en sporten tegelijk. Foto Hans Lebbe/HLPimages Foto: Hans Lebbe

Muziek terwijl u sport

15 mei 2020 om 10:52 Algemeen

Afgelopen week was het Buiten Spelen!-dag’ in Maartensdijk, Bilthoven en De Bilt. Muzikanten van het KunstenHuis verzorgden een live optreden voor bewoners, terwijl buurtsportcoaches van Mens De Bilt een sportief programma begeleidden op de klanken van de muziek.

Muziek en bewegen aan huis
In de hal of voor de deur traden de sportcoaches en muzikanten op. Bewoners van de SSW-woongebouwen Dijckstate, Lugtensteyn en De Leijenburg en van Biltsteyn konden vanaf hun eigen balkon of galerij sporten én genieten van de mooie klanken van saxofonist Pia Oberneuwirther en gitarist Stephan Jankowski. Het was een vitale en muzikale start van de week.

Samenwerking
De combinatie van sportief en muzikaal vermaak voor ouderen is een samenwerking tussen het KunstenHuis, Woonstichting SSW, Mens De Bilt en Samen voor De Bilt.
Ruut te Velthuis, hoofd muziek van het KunstenHuis: “De combinatie van muziek en bewegen is een mooie manier om verbinding te maken. In Zeist organiseren we dit al een paar weken met succes. Ook in gemeente De Bilt gaan we dit vaker doen”.
Danny Visser, directeur-bestuurder van SSW vertelt: “Leuk dat we bewoners zo een beetje kunnen opfleuren in deze tijd van verplicht thuis blijven. Mede dankzij de goede samenwerking met onze maatschappelijke partners. “

Creatief
Ook wethouder Smolenaers kwam kijken en is enthousiast: “Ik vind het hartstikke mooi dat dit gebeurt. Het is een toonbeeld van samenwerking en een creatieve invulling van mogelijkheden binnen de coronamaatregelen. En creativiteit hebben we nodig, juist in deze tijd. Dit soort initiatieven is heel waardevol, zowel voor bewoners maar ook voor de muzikanten, die nu weer voor publiek kunnen spelen”.

Ook sporten en muziek voor de deur?
Weet u ook een geschikte plek in onze gemeente waar muzikanten en buurtsportcoaches een muzikale les kunnen verzorgen voor senioren, uiteraard met gepaste afstand? Neem dan contact op met Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt via: judith@samenvoordebilt.nl of 06 11 56 49 57

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie