Foto: gemeente De Bilt
Foto: gemeente De Bilt Foto:

Eerste Slimme Bandenpomp in gebruik

Algemeen

Zaterdag 21 december heeft Anne Brommersma, wethouder voor onder andere duurzaamheid, de eerste Slimme Bandenpomp in gebruik genomen. Dat gebeurde op het parkeerterrein nabij zwembad Brandenburg aan de Leyenseweg in Bilthoven.

Bilthoven - Rond de ingebruikname van de Slimme Bandenpomp was een promotieteam aanwezig dat automobilisten uitnodigde om hun bandenspanning te laten controleren en informatie gaf over de voordelen van het regelmatig oppompen van banden.

Ruim 60% van alle auto’s rijdt met een te lage bandenspanning. Dat kost niet alleen tot wel 5% extra brandstof, maar veroorzaakt ook slijtage hetgeen weer leidt tot vervuiling van het milieu met microplastics, CO2, fijnstof en stikstofoxide. De Slimme Bandenpomp geeft de gebruiker inzicht in de besparing en stimuleert gedragsverandering in het regelmatig oppompen van de banden. Regelmatig gebruik kan tot 75 euro per jaar besparen. De Slimme Bandenpomp is gratis te gebruiken en gemakkelijk te bedienen via een aanraakscherm. Hierop ziet de gebruiker direct de bandenspanningen én de besparingen. Een band oppompen is nog nooit zo makkelijk én lucratief geweest!

advertentie