FC De Bilt voorbereiding

2 september 2019 om 14:23 Algemeen

Na het kampioenschap en de promotie naar de eerste klasse zal het eerste team van FC De Bilt alle zeilen moeten bijzetten. Voor de zomervakantie werden zelfs al diverse trainingen afgewerkt en vanaf  10  augustus stond het team drie keer in de week op het veld. Er werd hard getraind en voor de vier oefenwedstrijden werden sterkte tegenstanders uitgekozen. Daarna volgt traditioneel de poulefase van de bekercompetitie met drie officiële wedstrijden. Hieronder een overzicht van de tot nu toe gespeelde wedstrijden.

OEFENWEDSTRIJDEN

Zaterdag 17 augustus om 15.00 uur: uit tegen SDVB (Barneveld)
De eerste wedstrijd werd met 0-3 gewonnen en dat was vooraf zeker niet verwacht, want SDVB is een zeer gerenommeerde tegenstander, die al jaren in de top van de eerste klasse speelt e steeds net niet promoveert naar de hoofdklasse. Voor rust scoorden Mano Bakkenes en Yourie Pot en na rust wist Jelle Vliek de 0-3 te maken.

Dinsdag 20 augustus om 20.00 uur: thuis tegen Scherpenzeel
Tegen Scherpenzeel bleef het 0-0. Anders dan deze eindstand doet vermoeden, was het een zeer aantrekkelijke wedstrijd. In december treffen deze teams elkaar weer, maar dan in de competitie.

Zaterdag 24 augustus om 14.30 uur: thuis tegen SVL
De afgelopen zeven jaren troffen FC De Bilt en SVL elkaar vier keer in de knock-out-fase van het bekertoernooi. Steeds was FC De Bilt de ‘underdog’, omdat SVL in een hogere klasse uitkwam (1e klasse of zelfs een jaar in de hoofdklasse); beide teams wisten twee keer te winnen. Op de warme 24 augustus in 2019 betrof het een oefenwedstrijd; nu tussen twee gelijkwaardige teams uit de 1e klasse. Voor rust scoorde Marcel Melissen de enige goal van de wedstrijd.

Dinsdag 27 augustus om 20.00 uur: thuis tegen LRC
De laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding was tegen de Leerdamse voetbalclub die al vele jaren in eerste klasse en hoofdklasse uitkomt, dus wederom een gerenommeerde tegenstander. Het eerste doelpunt werd gescoord door Marcel Melissen (en mooi schot). Het had zo maar 2-0 kunnen worden, maar de knal van Mano Bakkenes belandde op de onderkant van de lat. Daarna twee mindere momenten in onze verdediging en de stand was 1-2. Vlak voor rust schoot Mano prima raak (assist Koen van Dijk). Na rust werd er niet meer gescoord, dus het bleef 2-2.

BEKERWEDSTRIJDEN

Zaterdag 31 augustus om 14.30 uur: uit tegen JSV Nieuwegein
De eerste bekerwedstrijd bleef tot de rust spannend. JSV schoot een keer op de lat en FC De Bilt had enkele mooie kansen, maar het bleef 0-0. Na rust liet Koen van Dijk zien wat hij waard is en scoorde twee keer. Na deze goals was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. JSV probeerde wel wat terug te doen, maar de organisatie van FC De Bilt is heel degelijk, waardoor de echte kansen uitbleven. Aan de andere kant kreeg FC De Bilt nog enkele aardige mogelijkheden uit goede combinaties, maar de scherpte ontbrak. Kortom een degelijke overwinning onder tropische omstandigheden.