Hidde KLein Woud, 16-jarige DJ uit De Bilt. FOTO: Rein Kooyman
Hidde KLein Woud, 16-jarige DJ uit De Bilt. FOTO: Rein Kooyman Foto: Rein Kooyman - Kunstbende

Biltse DJ finalist Kunstbende 2019

30 mei 2019 om 10:03 Algemeen

Door Julie Houben

‘Als ik win draai ik op Mysteryland’

Op zijn 12e wist Hidde al dat hij DJ wilde worden. Voor een deinende massa staan en met jouw beats mensen een geweldige avond bezorgen. Vier jaar later is hij finalist voor Kunstbende 2019. Op 29 juni strijdt hij tegen 11 andere DJ’s om de eerste plaats. ‘Ik geef mezelf een goeie kans.’

De Bilt - Tijd voor een gesprek is er nauwelijks. Hidde Klein Woud (16) alias DJ Hidenseek heeft doordeweeks school, huiswerk en bijles om over te gaan dit jaar. “School is niet echt mijn ding.” Op zaterdag geeft hij DJ-les aan kinderen en moet er ook gechilled worden met vrienden. Maar het kan even tussendoor.

“In groep 8 keek ik al graag naar video’s van grote festivals en toen we op vakantie een keer zo’n echt festival zagen met de DJ achter zijn set die al die mensen met zijn beats gek maakte, was ik verkocht: dat wilde ik ook. Ik kreeg voor mijn verjaardag een kleine DJ-set en zo begon ik gewoon.”

Hidde kreeg DJ-les om de techniek te leren. “Maar het meeste heb ik mezelf geleerd, door het te doen. Ik heb nu ook een produceer-programma om mijn eigen nummers te maken, waardoor ik een eigen stijl heb ontwikkeld.En die vinden mensen blijkbaar goed want ik word al regelmatig geboekt bij feesten en soms zelfs in clubs. Laatst moest ik van 1 tot 2 draaien. Mijn vader ging naar bed en ik moest nog de deur uit, dat vond ik wel cool.”

Nu dus in de finale van Kunstbende. “Super. Vorig jaar kwam ik ook in de finale en werd uiteindelijk 3e van 300 DJ’s. Dit jaar geef ik mezelf een goeie kans om te winnen. Ik heb een hele afwisselende set gemaakt met eigen tracks en ik projecteer visuals bij de beats, die ik zelf ontwerp. Dat is best uniek.” Als hij wint mag hij deze zomer op Mysteryland draaien. “Dat is echt te gaaf. Je mag pas vanaf je 18e op festivals draaien dus om daar als 16-jarige te staan is wel speciaal.”

Na school wil Hidde naar de Herman Brood Acamedy. “Ik ga sowieso iets met muziek doen. Een kantoorbaan voor mij? Never nooit.”

Kunstbende: jonge talenten op het podium

Kunstbende is het grootste festival op gebied van nieuw jong talent (13 tot 19 jaar) in o.a. fashion, theater, muziek, dans en kunst. Hidde Klein Woud plaatste zich als finalist voor de provincie Utrecht in de categorie DJ. Op zaterdag 29 juni is de finale in Westergasfabriek in Amsterdam. Ruim 150 jongeren treden op en strijden om de titel in acht categorieën. Op het festival kun je als bezoeker ook meedoen aan een van de vele workshops en expertsessies met BN’ers op kunst- en cultuurgebied. www.kunstbende.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie