Afbeelding

Basisschoolkinderen wandelen 24 minuten: Doe mee met de Kinderloop

26 mei 2019 om 16:47 Algemeen

De Kinderloop is een korte versie van de SamenLoop voor Hoop en duurt 24 minuten. Kinderen in de basisschoolleeftijd lopen in teams en worden begeleid door een volwassene. Zij krijgen aan de start een paars SamenLoop t-shirt. De Kinderloop is op zaterdag 29 juni a.s. om 14.00 uur op het terrein voor gemeentehuis Jagtlust. Na afloop krijgen de kinderen een mooie medaille!

Helaas worden ook kinderen geconfronteerd met kanker. Soms kennen zij iemand in hun naaste omgeving die ziek is geweest of misschien zelfs overleden is aan kanker of ze worden zelf ziek. De KinderLoop is een mooie manier om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Bovendien biedt het kinderen de kans om zich actief in te zetten voor een goed doel. De helft van de opbrengst van de SamenLoop voor Hoop is bestemd voor een onderzoek van het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie.

Geld inzamelen

Basisscholen in de gemeente die meedoen, combineren de Kinderloop vaak met aandacht voor kanker in de klas. Er is ook een lespakket beschikbaar. Kinderen die meelopen laten zich sponsoren door bijvoorbeeld opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en andere vrienden en bekenden. Ze kunnen ook klusjes doen zoals lege flessen inleveren, muziek maken, met hun sportteam geld ophalen enzovoort. Tijdens het evenement worden, aan de overkant van het terrein voor gemeentehuis Jagtlust, allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen: schminken, sport en spel, enz.

Wil je ook mee doen als ouders of leerkracht met de kinderen uit de klas? Neem voor meer informatie contact op via debilt@samenloopvoorhoop.nl of meld je aan op www.samenloopvoorhoop.nl/debilt

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie