Topvoetbal bij FC De Bilt

11 februari 2019 om 08:42 Algemeen

Op zaterdag 9 februari kwamen de studenten van Odysseus op bezoek. Meestal een lastig te bestrijden tegenstander en dat bleek ook wel in de eerste helft, maar in de tweede helft waren de studenten niet opgewassen tegen het wervelende spel van de Biltse mannen.

De studenten hadden een verrassende speelwijze bedacht. Deze speelwijze en de harde wind die dwars over het veld joeg, maakten het voor FC De Bilt lastig om goed in hun spel te komen. Totdat in de 22eminuut Marcel Melissen de bal handig meenam en Rdouan Boussoufi richting de achterlijn stuurde. Daar werd de bal prima teruggelegd op Robin Notenboom die de bal in tweede instantie netjes tegen het net knalde en de 1-0 was een feit. Daarna golfde het spel heen en weer, maar echt noemenswaardige voorvallen deden zich niet voor.

Hoe anders was de tweede helft. Onbegrijpelijk dat er slechts 200 toeschouwers waren, want het Biltse voetbal is bij vlagen subliem, u moet echt komen kijken! In de 58e minuut veroverde Jelle Vliek met een prima actie de bal, waardoor FC De Bilt in de aanval bleef, daarna trok een verdediger van Ody aan de noodrem en kon FC De Bilt aanleggen voor een vrije bal op ongeveer 20 meter. Wist de keeper enkele minuten daarvoor eveneens een vrije bal nog tot corner te verwerken, deze keer was hij kansloos op de prima ingeschoten bal van Redouan. Na deze 2-0 was het hek van de dam en de ene na de andere mooie aanval werd voorgeschoteld. Schitterend hoe Robin in de 61e minuut de derde goal maakte, na een evenzo mooie steekbal van Marcel. Met nog zo´n twintig minuten te spelen, gunde de trainer drie spelers hun speelminuten. Appie Ayoubi onderschepte de bal op het middenveld en speelde Mano Bakkenes vrij. Mano gaf een prima pass op Sander van den Berg, die vervolgens zijn doelpuntje weer meepikte. Vlak voor tijd flitste Mano door de verdediging en rondde zijn kans voortreffelijk af en werd de eindstand van 5-0 bereikt. Complimenten ook aan de Biltse verdediging, want de keeper en de verdedigers toonden ook in deze wedstrijd hun klasse en degelijkheid. Geheel terecht werd de heerser op het middenveld, aanvoerder Sam Eerdmans, gekozen tot Man of the Match en hij kan lekker gaan eten bij Eetcafé Joos in De Bilt.

Wat deden de concurrenten……………. Veensche Boys verloor uit tegen TOV, waardoor nu de Biltse voorsprong is opgelopen tot 10 punten. Delta Sports wist in de blessuretijd van Benschop te winnen en blijft op 12 punten achter FC De Bilt op de 3e plaats staan.

Het gaat dus uitstekend, maar met nog elf wedstrijden te gaan, moet de ploeg scherp blijven en…….. als u niet tot de vaste bezoekers hoort, moet u toch echt eens komen kijken.

Ons tweede was veel beter dan de tegenstander, maar bleef helaas op 1-1 steken. Ze staan nog wel op kop, maar slechts met een punt meer dan de Merino´s.

De meiden van de MO15-1 wisten ook hun tweede wedstrijd op het allerhoogste niveau te winnen. Vorige week werden de meiden van Buitenveldert, de kraamkamer van Ajax, verslagen. Vandaag gingen de meiden van Kolping Boys /Girls, de kampioenen van de eerste seizoenshelft, over de knie.