Leerlingen van de Rietakker krijgen uitleg bij de pagode op het waarneemterrein van het KNMI.
Leerlingen van de Rietakker krijgen uitleg bij de pagode op het waarneemterrein van het KNMI.

Scholieren op bezoek bij KNMI

7 december 2018 om 09:37 Algemeen

Bijna 100 schoolkinderen waren te gast in het beroemde gebouw met de witte bol van het KNMI. De leerlingen van groep 6 van Wereldwijs, De Rietakker en De Regenboog kregen een rondleiding over het KNMI terrein.

De Bilt - In de windtunnel konden de kinderen ervaren hoe windkracht 9 aanvoelt. Bij de afdeling seismologie werd uitgelegd hoe een aardbeving ontstaat. En op het waarneemterrein zagen ze hoe het KNMI de metingen voor het weerbericht verricht. Het bezoek werd afgesloten met de oplating van een echte weerballon.
Het bezoek aan het KNMI volgde op een gastles, die al eerder was gegeven door klimatoloog Rob Sluijter. In de theaterzaal van het Lichtruim vertelde hij de kinderen over weer en klimaat, de opwarming van de aarde en de gevolgen van de klimaatverandering.
Dit unieke project tussen bedrijf en scholen tot stand
gekomen door Samen voor De Bilt. Deze netwerkorganisatie legt verbindingen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties, om de lokale samenleving te versterken. Drie basisscholen namen deel aan dit project: Wereldwijs, Basisschool De Regenboog, Wereldwijs en De Rietakker.

Interesse in dit project?
Neem contact op met Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt; judith@samenvoordebilt.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie