FC De Bilt aan kop

3 december 2018 om 10:38 Algemeen

Het is razend spannend in de top van de tweede klasse. Delta Sports, FC De Bilt en Veensche Boys ontlopen elkaar slechts een punt en in december zal FC De Bilt ook nog aantreden tegen deze twee naaste concurrenten. Op 1 december stond voor FC De Bilt de thuiswedstrijd tegen het stugge Benschop op het programma.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en al in de negende minuut werd de score geopend. Het was Mano Bakkenes die met een schitterende actie op de achterlijn zijn directe tegenstander het bos in stuurde en vervolgens de bal prima teruglegde op Robin Notenboom. Robin controleerde netjes en schoot de bal heel degelijk achter de keeper. Daarna volgde nog diverse goede schoten op het doel van Benschop, maar de keeper was in vorm en tikte iedere keer de bal uit de hoek. Aan de andere kant hield de Biltse verdediging vrij eenvoudig stand tegen de lange ballen en zo bleef het 1-0 tot de rust.

Na de rust stroopten de mannen uit Benschop de mouwen op en gingen vol voor de gelijkmaker, maar echte kansen wisten zij niet te creëren; hetgeen een compliment is voor de Biltse verdediging met hulp van de middenvelders. In de loop van de tweede helft pakte De Bilt weer wat meer het initiatief en daardoor ontstonden diverse mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Uit een mooie voorzet had de kopbal van Jelle Vliek een beter lot verdiend dan hard op de lat te belanden. Ook de prachtige stift van Redouan Boussoufi over de keeper had best tussen de palen mogen vallen. Het bleef dus spannend tot de laatste minuut, want Benschop bleef goed meedoen in deze wedstrijd. Het was zeker geen goede wedstrijd, maar spannend was het zeker.

Na afloop was het nog een halfuurtje spannend, omdat we benieuwd waren naar de uitslagen van de concurrenten. Beide ploegen verloren hun wedstrijd, dus ons eerste staat bovenaan! Volgende week uit tegen Delta Sports en op 15 december thuis tegen Veensche Boys!

Hoe verging het FC De Bilt 2? Vorige week wisten zij de koppositie in de reserve eerste klasse over te nemen van de Merino’s. Vandaag versloegen zij de Valleivogels met 2-0 (doelpunten van de jeugdspelers Twan en Simon). De Merino’s wisten ook te winnen, dus het blijft spannend bovenin. Volgende week spelen zij om 12.30 uur uit tegen Delta Sports (ja, ons eerste en tweede spelen dus uit in Houten). Op 15 december is de thuiswedstrijd tegen Geinoord.

Trots op de selectie: zowel de prestaties en de sfeer als ook de samenwerking tussen deze twee teams!