Afbeelding

SVM vergeet zelf te scoren en verliest onnodig bij EDO

7 oktober 2018 om 15:50 Algemeen

zaterdag 6 oktober

Op het altijd sfeervolle en gastvrije EDO complex speelden vanmiddag de 2 koplopers tegen elkaar. Beide teams hadden hun eerste wedstrijden gewonnen. SVM trainer Kevin Ligtermoet kon nog niet beschikken over Justin ter Brink, Aydo Halilov, Stijn Orsel en Leon de Lange.

Het eerste kwartier liet een wat te afwachtend SVM zien tegen een feller EDO. EDO drukte SVM wel wat terug, maar de veelvuldige gespeelde lange pass leverde niet echt gevaar op voor de door Wessel Schuller goed georganiseerde verdediging. SVM loerde vooral op de counter. Na een klein kwartier spelen zetten de geel blauwen een messcherpe aanval op.Topscoorder Jordi van de Lee rondde de assist van Mike de Kok schitterend af:0-1. Jammer dat middenvelder Roy Wijman door een blessure gewisseld moest worden. EDO nam het initiatief over en werd steeds gevaarlijker voor het SVM doel, maar keeper Max Koetse stond als een rots in de branding en hield tot vlak voor de rust de nul vast tot enkele minuten voor de rust. Edo kwam op gelijke hoogte.

Ruststand 1-1

Na de theepauze een beter SVM tegen het counterende EDO. Een gelijk opgaande strijd met over en weer kansen om op voorsprong te komen. En dan weet goudhaantje Mike de Kok vrij voor de EDO goalie niet te scoren. Dat doet Edo in de 70 minuut wel: SVM onnodig met 2-1 achter, SVM stroopte de mouwen op en zette een zwaar slotoffensief in. Jordi van der Lee net niet de 2-2-.De altijd hardwerkende Danny de Bie schiet met een prachtig schot net over. De gelijkmaker viel niet. Dat het dan nog in de slotminuten 3-1 wordt is voor de statistiek. Jammer: er had veel meer ingezeten.

Wisselspelers SVM: Mark Gaasenbeek, Frank van Brenk

Programma: SVM 1 tegen Elinkwijk 1 om 14.30 uur en SVM 2 om 12.00 uur tegen t Vliegdorp.