Blijdschap na de schitterende 2-1 van Redouan Boussoufi

FC De Bilt deelt tik uit aan concurrent

1 oktober 2018 om 09:05 Algemeen

Na de prima overwinning tegen Odysseus, stond afgelopen zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen FC Almere in het programma. De laatste vijf seizoenen strijden deze ploegen mee in de (sub) top van de tweede klasse en hopen ze allebei een keer te promoveren. Het zijn meestal spannende en sportieve onderlinge wedstrijden. Op zaterdag 29 september scheen de zon volop en was er een gezellige sfeer langs de lijn, dus alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag.

De Biltse mannen begonnen uitstekend en namen het initiatief. De ene aanval was nog mooier dan de andere en de verdediging straalde degelijkheid uit. Het was dus niet verwonderlijk dat FC De Bilt op voorsprong kwam. In de 15e minuut schoof verdediger Steven van den Berg mee naar voren en gaf een uitstekende voorzet op zijn broer Sander, die vervolgens perfect afrondde: 1-0. Daarna kregen diverse Biltse spelers de kans om de score al voor rust flink op te hogen en eigenlijk was het terecht geweest als de wedstrijd al na 45 minuten was beslist. De Biltse aanvallen eindigden bij een net niet scherpe afronding of op de goed keepende Almeerse goalie. En zo bleef het 1-0 en gingen beide teams rusten en kregen de toeschouwers pizzapunten van Domino’s en zag ik veel mensen lezen in de schitterende presentatiegids!

Na rust toch een ander spelbeeld. De Biltse ploeg werd wat slordiger en de Almeerders roken hun kans en dat betaalde zich uit in een knap ingeschoten gelijkmaker: 1-1. Met nog een half uur te spelen kon het echt alle kanten uit. Zelfs nadat de nummer 14 van FC Almere naar de kant werd gestuurd, bleef het spannend. De spanning werd bij diverse mensen uit Almere soms wat te veel en de scheidsrechter moest daardoor nogal wat gele kaarten uitreiken. Ook de grensrechter kreeg zo zijn kuren en stak bij iedere Biltse aanval zijn vlag omhoog. Maar goed het was een spannende pot hetgeen goed geïllustreerd werd in de 80e minuut. Redouan Boussoufi knalde de bal op de bovenkant van de lat. De daaropvolgende snelle aanval van Almere werd afgerond met een uitstekend schot richting de kruising, maar die bal belandde op de onderkant van de lat en bleef voor de lijn. Zo bleef het tot de 88e minuut gelijk en razend spannend. Toen trok weer een verdediger mee ten strijde, het was Mano Bakkenes die oprukte en de bal voorzette, de bal werd van richting veranderd en kwam hoog net buiten de zestien bij Redouan, die de bal in een keer uit de lucht keihard tegen de touwen joeg: 2-1. In de blessuretijd nog enkele snelle uitbraken van FC De Bilt, waaronder een met een goede assist van Marcel Melissen op de ‘man of the match’, Sander van den Berg, die zijn tweede maakte: 3-1.

Na afloop was het nog lange tijd heel gezellig in de kantine en op het terras: het tweede had ook wederom gewonnen en de zanger en de dj deden uitstekend werk!

Het eerste en tweede spelen ook volgende week thuis en we rekenen erop dat steeds meer toeschouwers ons hoofdveld kunnen vinden.