Mika Mulder loopt op zondag 23 september de Dam tot Damloop.
Mika Mulder loopt op zondag 23 september de Dam tot Damloop.

Mika rent Dam tot Dam op mama’s schoenen

19 september 2018 om 09:28 Algemeen

Hardlopen is niet haar hobby, maar toch loopt Mika Mulder (18) op zondag 23 september de Dam tot Damloop. Met haar deelname steunt ze het Helen Dowling Instituut (HDI), dat psychologische zorg bij kanker biedt. Het instituut hielp Mika om te gaan met de ziekte van haar moeder Angelique, die afgelopen december overleed aan de gevolgen van borstkanker.

Bilthoven/ Wijk bij Duurstede - In april 2015 kreeg Angelique Mulder de diagnose borstkanker. Na zes zware chemokuren, bestralingen en een operatie was er in december niks meer te zien in haar lichaam. Fantastisch nieuws, maar helaas van korte duur. Op vrijdag de dertiende, januari 2017, kreeg Angelique te horen dat ze weer kanker had. Deze keer was het niet te genezen. De wereld van het gezin stortte in. Hoe moesten Angelique, haar man en Mika omgaan met dit vreselijke nieuws?

Het gezin uit Wijk bij Duurstede meldde zich aan bij het Helen Dowling Instituut (HDI) in Bilthoven. Mika: “Mijn moeder was een fanatieke hardloopster en ik maakte met haar de afspraak de Dam tot Damloop te lopen (16,1 km), op haar hardloopschoenen. Zo wil ik haar eren en herinneren. En door geld op te halen voor het HDI zorg ik ervoor dat anderen ook geholpen kunnen worden met psychologische zorg bij kanker. Want zonder financiële hulp kan het HDI niet bestaan.” Inmiddels heeft Mika al ruim € 2.000 opgehaald voor de stichting. Wil je Mika steunen? Ga naar bit.ly/mikamulder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie