Welk Utrechts Erfgoed wordt wereldberoemd als jij mag kiezen?

5 juli 2018 om 16:41 Algemeen

De provincie Utrecht barst van de bijzondere geschiedenis, historische objecten en unieke verhalen: ons Utrechts erfgoed. Sommige zijn bekend, denk aan de grachten van Utrecht, Nijntje of Paleis Soestdijk. Andere zijn minder bekend, zoals de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Pyramide van Austerlitz. Dat is ons Utrechts erfgoed. Deze zomer willen we dit erfgoed nog beter in de schijnwerpers zetten. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Regio – Vraag aandacht voor de bijzondere plekken of tradities die jíj belangrijk vindt in de provincie. Als inzender maak je kans op de hoofdprijs van 2.500 euro en de toffe Utrecht Wereldberoemd-fiets.

Hoe kunnen we het erfgoed in de provincie Utrecht wereldberoemd maken? De uitwerking van je idee is vormvrij. Het idee kan gerelateerd zijn aan zowel materieel als immaterieel erfgoed. Wat vind jij bijzonder in de provincie Utrecht? En hoe kunnen we daar de aandacht op vestigen? Denk naast gebouwen en landschappen ook eens aan het erfgoed van verhalen, tradities, schilderijen, archieven, levend erfgoed, rituelen, muziek, natuurerfgoed, archeologie en theater. Het moet wel over de provincie Utrecht gaan.


Op dit moment zijn er bijna vijftig inzendingen. Een zevenkoppige jury bekijkt alle inzendingen en selecteert de beste tien. In september kan jij stemmen op het idee en erfgoed dat volgens jou wereldberoemd moet worden. Op 6 oktober is de prijsuitreiking.


Stuur jouw idee in

Weet jij hoe we het erfgoed in de provincie Utrecht wereldberoemd kunnen maken? Stuur dan je idee in! Iedereen kan meedoen, het inzenden kan tot en met 15 juli via de website van Utrecht Wereldberoemd. utrechtwereldberoemd.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie