Basisschool De Rietakker heeft de afgelopen twee weken gewerkt aan een project over de Middeleeuwen.
Basisschool De Rietakker heeft de afgelopen twee weken gewerkt aan een project over de Middeleeuwen.

Project Middeleeuwen op de Rietakker

19 april 2018 om 07:00 Algemeen

Afgelopen twee weken heeft basisschool De Rietakker gewerkt aan een project over de Middeleeuwen. Dit jaar was het project extra bijzonder, omdat de Rietakker dit jaar ook 60 jaar bestaat.

Tijdens het project is er druk geknutseld, geschilderd, gezongen en gedanst met als thema Middeleeuwen. Hierbij hebben de leerkrachten ook hulp gekregen van de docenten van Kunst Centraal.

De groepen 1 t/m 4 kregen les van een muziekdocent. Ze hebben middeleeuwse geluiden nagemaakt en een ridderlied geleerd. De kinderen van groep 5 t/m 8 hebben van een dansdocent een Middeleeuwse dans geleerd. Ook kwamen er twee kunstenaars naar de school die met de kinderen o.a. sieraden van koper en schilderijen, geïnspireerd op middeleeuwse patronen en reliëf, op hout gemaakt hebben. Als afsluiting werd er een ridderdag gehouden. Voor deze dag was er hulp van ‘Ridders op school’. In de ochtend legden de kinderen een circuit af om verschillende vaardigheden van een ridder te leren. ‘s Middags was er een echt toernooi met paarden en ridders. De volgende dag werd het project afgesloten met een Middeleeuwse markt. Daar traden de kinderen op met de ridderliederen, muziek en dansen. Op de markt werden de door de kinderen gemaakte kunstwerken verkocht. De opbrengst van de markt is voor het Jeugd Sport Fonds.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie