In 2017 werd het 100ste Klompenpad geopend. . En aan het eind van het jaar stond de teller op 105 Klompenpaden. Dat staat garant voor 1.646 km wandelplezier in de provincies Utrecht en Gelderland!
In 2017 werd het 100ste Klompenpad geopend. . En aan het eind van het jaar stond de teller op 105 Klompenpaden. Dat staat garant voor 1.646 km wandelplezier in de provincies Utrecht en Gelderland!

Klompenpaden 1.646 km wandelplezier

26 maart 2018 om 15:05 Algemeen

Met een nieuw wandelseizoen voor de deur kijken we nog even terug op een bijzonder Klompenpadenjaar. Want in 2017 werd het 100ste Klompenpad geopend. En aan het eind van het jaar stond de teller op 105 Klompenpaden. Dat staat garant voor 1.646 km wandelplezier in de provincies Utrecht en Gelderland!

De makers van Klompenpaden – Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland – willen dat wandelaars kunnen genieten van de mooie omgeving.

Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken, een kop koffie bij een boerenerf. Genieten van frisse lucht, rust en het landschap. Ontdek het verhaal van de streek met de routebrochure of Klompenpaden app.
Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl.

Ook het komende jaar komen er weer nieuwe Klompenpaden bij. De eerste openingen van nieuwe paden staan al weer op de agenda. Er zijn volop nieuwe ontwikkelingen waardoor de Klompenpaden nog leuker worden.

Nieuwe loot aan de stam van Klompenpaden is het Klompenpad XL. XL staat in dit geval voor extra lang, want de nieuwe route wordt ongeveer 30 kilometer. Normaal zijn Klompenpaden maar half zo lang.
Houd je van kilometers maken? Dan is dit pad iets voor jou. De opening is dit jaar gepland. Houd de website dus in de gaten.
Met al die extra paden en kilometers ontstaat er ook steeds meer een Klompenpaden wandelnetwerk, waarbij wandelaars zelf hun eigen route kunnen uitstippelen. Zo bepaal je zelf hoe ver je wilt lopen. En overnachten kan in steeds meer B&B’s, hooiberghutten en op minicampings in het landelijk gebied.

Alle Klompenpaden worden ontwikkeld in samenwerking met vrijwilligers en ook na de realisatie onderhouden door vrijwilligers. Door op deze manier bewoners actief te betrekken bij de Klompenpaden en het boerenlandschap weer toegankelijk te maken hopen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij te dragen aan de instandhouding en verbetering van een mooi landschap. In 2017 waren er maar liefst 1.043 vrijwilligers actief om de Klompenpaden goed bewandelbaar te houden.

De Klompenpaden in de
Utrechtse regio

Bunnik en Houten - Slagmaatpad (Kids)
Bunnik en Utrechtse Heuvelrug -Aderwinkelpad
Bunnik, Zeist en Utrechtse Heuvelrug -Stoetwegenpad
Stichtse Vechte en De Bilt - Zoddenpad
Utrecht en De Bilt - Beukenburgerpad
Utrechtse Heuvelrug - Cotlandenpad
Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede - Gerrit Achterberg pad
Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede - Overlangbroeksepad

www.klompenpaden.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie