Teamspirit en de juiste mentaliteit helpen SVM aan belangrijke winst.

18 februari 2018 om 16:15 Algemeen

Wedstrijdverslag Voorwaarts tegen SVM

door Hans Nauta SVM

SVM en Voorwaarts strijden beiden om uit de degradatiezone te komen. Bij winst haakt SVM weer aan bij de andere teams; bij verlies komt de rode lantaarn wel erg dichtbij. Een tot op de botten gemotiveerd zette goed druk tegen Voorwaarts. Kevin de Liefde kon weer beschikken over Bas Temme en ziet zijn ziekenboeg langzaam maar zeker leeglopen. Marcel Melissen en Diederik Hafkemeyer werken hard aan hun herstel. Met Sjoerd Burgers weer centraal in de verdediging en Roy Wijman op het middenveld beschikt SVM over meer variaties in de opbouw. Al na 6 minuten spelen zette de weer hardwerkende Mike de Kok laag voor. Roy Wijman tikte de bal in het doel:0-1.

Voorwaarts kwam tot een aantal gevaarlijke aanvallen maar door goed ingrijpen van de SVM-verdediging viel de gelijkmaker niet. Mike Boshuis schoot tussendoor nog op de lat. Daarna zette Voorwaarts nog meer druk, kreeg ook kansjes. Maar Frank van Klaren hield zijn doel knap schoon. Toch kwam Voorwaarts na een half uur spelen op 1-1. Maar vlak voor de rust was het de ongrijpbare Mike de Kok die SVM op de 1-2 voorsprong zette.

Een ongewijzigd SVM probeerde al snel na de rust het zo belangrijke derde doelpunt te scoren. In de 60e minuut was het weer topscoorder Mike de Kok die na goed aangeven van Roy Wijman de belangrijke derde treffer scoorde:1-3. Even later had hij ook de 3e treffer moeten scoren, maar het werd niet zijn hattrick. Voorwaarts bleef knokken voor een beter resultaat en kwam na 77 minuten spelen toch nog op 2-3. Nog geen minuut later scoorde invaller Kevin van Dronkelaar de 2-4 met een knap schot. SVM behield de controle over de wedstrijd en nam 3 heel belangrijke punten mee naar huis.

De concurrenten in de 3e klasse D verspeelden ook punten waardoor SVM met 1 wedstrijd minder gespeeld weer aansluiting heeft gevonden bij de andere laaggeplaatste teams. Man van de wedstrijd: Danny de Bie die een goede wedstrijd speelde in de verdediging. SVM speelde met de juiste instelling. De komende zaterdag komt het op de 2e plaats staande Focus 07 op bezoek.