SVM kan voorsprong niet vast houden

4 december 2017 om 10:15 Algemeen

Maartensdijk - In de uitwedstrijd tegen de oude club van SVM trainer Kevin de Liefde heeft SVM gestreden voor wat het waard was.Inzet,passie en proberen zelf te scoren.

In een gelijk opgaande eerste helft kregen beide ploegen kansen om op voorsprong te komen.SVM was met goudhaantje Mike de Kok steeds gevaarlijk,terwijl Desto gelukkig in de eerste helft het visier niet op scherp had staan.Met de weer herstelde aanvoerder Marcel Melissen werd SVM steeds gevaarlijker.Al in de 10 eminuut hadden de geel blauwen kunnen scoren.Maar pas in de 40e minuut lukte het SVM :Mike de Kok prachtig doelpunt 0-1(gelukkig negeerde de scheidsrechter de voor buitensspel vlaggende grensrechter van Desto).

In de 2e helft ging Desto verbeten op jacht naar de gelijkmaker.Coach Kevin de Liefde had de verdediging wat anders ingevuld en bijtertje Alex Temme ingebracht voor de matig spelende Chester Kemp. Desto kreeg kansen ,maar bleef gelukkig slordig in de afronding.SVM had pech dat schoten op de lat van Mike de Kok geen doel troffen.En dan met nog een kleine 20 minuten te spelen scoorde Desto de 1-1.Zou SVM toch nog een gelijkspel uit het vuurkunnen slepen? Eerst stopte de goed keepende SVM goalie Max Koetse nog een erg makkelijk gegeven penalty(in plaats van de gele kaart )trok de wisselvallig fluitende scheidsrechter direct rood voor Aydo Halilov en moest SVM met 10 man verder. Het moet gezegd: met wat meer geluk had de 1-1 de eind uitslag op het bord kunnen staan. Desto scoorde nog 2 keer en bepaalde de einduitslag op 3-1.Aan inzet en spirit lag het niet. SVM knokte voor wat het waard was en kan de volgende week thuis tegen Focus de 3 punten in Maartensdijk gaan houden.

Frank van de Brenk viel goed in voor de moegestreden Marcel Melissen. De ziekenboeg bij SVM loopt langzaam leeg. Diederik Hafkemeijer en Justin te Brink voegen zich dan weer bij de selectie.