Het gezelschap ging met een bus op reis naar twee projecten van woningcorporatie Mitros in Utrecht. De eerste stop was bij het grote renovatieproject 'De Rode Driehoek' in de wijk Zuilen. FOTO: Hans Lebbe
Het gezelschap ging met een bus op reis naar twee projecten van woningcorporatie Mitros in Utrecht. De eerste stop was bij het grote renovatieproject 'De Rode Driehoek' in de wijk Zuilen. FOTO: Hans Lebbe Foto: Hans Lebbe

Woonspraak op pad kennis en kansen delen

19 oktober 2017 om 19:35 Algemeen

Op 11 oktober was de jaarlijkse excursie van huurdersvereniging Woonspraak en bewonerscommissies met het bestuur, een aantal medewerkers en de Raad van Commissarissen van Woonstichting SSW. Het thema was ‘Samen op pad’.

Bilthoven - Doel van de reis was elkaar ontmoeten, inspiratie opdoen en uitwisselen van kennis en kansen op het gebied van leefbaarheid, bewonersparticipatie en projecten. De eerste stop was bij ‘De Rode Driehoek’. Tijdens de rondwandeling vertelden de projectleider van Mitros, een vertegenwoordiger van de bewonerscommissie en de buurtbeheerder over hun ervaringen. Uit hun verhalen bleek hoe Mitros het project heeft voorbereid in samenwerking met de bewonerscommissie. Na een aantal tegenslagen gedurende het traject, zijn alle partijen ervoor gegaan en op dit moment is de renovatie in volle gang. Vervolgens reed de bus naar De Dame in Zuilen. Met een interessant activeringsprogramma voor huurders en buurtbewoners is De Dame een belangrijk trefpunt in de wijk. Na afloop van de geslaagde busreis, maakte het gezelschap in groepen een reisverslag met mooie leerpunten voor Woonspraak, de bewonerscommissies en SSW.

‘Samen op pad’ was inspirerend en leverde een belangrijke bijdrage aan het onderlinge vertrouwen, de bereidheid tot samenwerken en bewustzijn en begrip voor elkaars rol.

FOTO: Hans Lebbe

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie