Woensdag 30 augustus 2017 is het nieuwbouwproject 'Appartementen De Leijen Zuid' officieel gestart. In het najaar van 2018 zullen de eerste huurders de sleutel krijgen.
Woensdag 30 augustus 2017 is het nieuwbouwproject 'Appartementen De Leijen Zuid' officieel gestart. In het najaar van 2018 zullen de eerste huurders de sleutel krijgen.

Nieuwe sociale huurappartementen

9 september 2017 om 14:37 Algemeen

Woensdag 30 augustus 2017 is het nieuwbouwproject ‘Appartementen De Leijen Zuid’ officieel gestart. Woonstichting SSW en De Vries en Verburg Bouw B.V. realiseren aan het eind van de Van Heukelomlaan in Bilthoven een nieuw woongebouw met 99 sociale huurappartementen. Het ontwerp is van GBS Architecten B.V. De 2-, 3- en 4-kamerwoningen zijn geschikt voor zorg, nu of later. In het najaar van 2018 krijgen de eerste huurders de sleutel van hun nieuwe woning.

Bilthoven - Jessie Bekkers-Van Rooij, directeur-bestuurder van SSW: “We zijn blij dat we weer 99 nieuwe sociale huurwoningen kunnen bouwen in de gemeente De Bilt. Ook zijn we trots dat het een duurzaam woongebouw wordt. De woningen worden verwarmd via een individuele warmtepomp, bewoners gaan elektrisch koken en op het dak komen zonnepanelen. Ook het woonconcept is gericht op de toekomst.

“Tot 2030 moeten er elk jaar ruim 30 sociale huurwoningen bij komen in de gemeente. De afgelopen jaren is dat niet gelukt, dus de 99 nieuwe sociale huurwoningen zijn van belang. Ik besef dat er gemengde gevoelens zijn over bouw op deze locatie, maar de nieuwe bewoners zullen er blij mee zijn” zegt Ebbe Rost van Tonningen, wethouder volkshuisvesting. Ruim tien jaar geleden begonnen de voorbereidingen De plannen voor een nieuwe woonzorgcentrum stagneerden door de wettelijke scheiding van wonen en zorg. SSW spande zich jarenlang in, samen met de architect en de gemeente, om een nieuw woonconcept voor deze locatie te ontwikkelen.

Projectwethouder Hans Mieras: “Ik ben blij dat de nieuwbouwlocatie De Leijen Zuid nu vorm gaat krijgen. In 2016 hebben de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen in de woningen aan de Van Heukelomlaan en over ruim een jaar komt daar een groot aantal nieuwe buren bij. Op woensdagmiddag 30 augustus 2017 gaf Gerrit Versteeg met het slaan van een heipaal het startsein voor de bouw van de nieuwe huurwoningen. Letterlijk en figuurlijk een mijlpaal, ook voor hem persoonlijk. Ruim tien jaar was hij betrokken bij de ontwikkeling van dit nieuwbouwplan. Met de handeling vandaag sluit hij zijn loopbaan als vastgoedprofessional bij SSW af en gaat hij met pensioen. Het nieuwbouwproject biedt woonkansen voor zowel nieuwe woningzoekenden als bestaande huurders.

Om de doorstroming te bevorderen krijgen woningzoekenden met een medische urgentie en oudere huurders die een sociale huurwoning achterlaten voorrang bij de toewijzing. Begin volgend jaar worden de sociale huurwoningen aangeboden via WoningNet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie