Rick Jansen
Rick Jansen

Kok, docent en hovenier willen de nieuwe boswachter van Texel worden

1 september 2017 om 16:31 Algemeen

Vanavond begint het nieuwe tv-programma ‘Boswachter gezocht’, waarbij tien kandidaten strijden om de felbegeerde baan als boswachter op het eiland van Texel. Niemand minder dan de 30-jarige Rick Jansen uit Groenekan zal deelnemen. Mis het niet!

Groenekan - Bij dit nieuwe programma van SBS6 hebben ruim 400 natuurliefhebbers zich aangemeld. De eerste aflevering van dit nieuwe SBS6-programma wordt elke week op vrijdag van 21.30 tot 22.30 uur uitgezonden. De kandidaten nemen het tegen elkaar op met als inzet die felbegeerde baan in de vrije natuur. Hun kennis wordt getest en beoordeeld door een jury, bestaande uit de ervaren boswachters Hanne Tersmette en Bart Zwiers. De presentatie ligt in handen van Viktor Brand.

De tien geselecteerde kandidaten hebben uiteenlopende achtergronden en zijn afkomstig uit verschillende bedrijfstakken. Zo gaan een kok, een docent, een hovenier, een klusjesman, een gastvrouw in de uitvaartbranche, een werkzoekende, een natuurgids, een dolfijnentrainer, een student en een verkoopdirecteur de strijd met elkaar aan. Allemaal hebben ze een ding gemeen: ze zijn bereid om hun leven om te gooien en zien werken in de natuur als hun ideale volgende carrièrestap. In iedere aflevering vormt een ander natuurgebied in Nederland het decor. Ook verschillen de opdrachten per week. Vaste onderdelen zijn in elk geval een kennisquiz en een activiteit waarbij de kandidaten worden getest op de kwaliteiten van een professionele boswachter. De jury bepaalt wie zich uiteindelijk de nieuwe boswachter op Texel mag noemen.

De kandidaten worden begeleid en beoordeeld door Hanne Tersmette en Bart Zwiers. Beiden hebben al vele jaren ervaring. Boswachter Hanne is helemaal van deze tijd. De 29-jarige Noord-Hollandse schrijft columns en vlogt over haar werk in de natuur. Bart is al 17 jaar boswachter in onder andere de Drentse Onlanden.

Boswachter gezocht is mede mogelijk gemaakt door Natuurmonumenten en wordt geproduceerd door Mas Media.

Alle kandidaten van Boswachter gezocht
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie