De fietstocht in de omgeving van Coesveld wordt afgesloten met een borrel en een hapje.
De fietstocht in de omgeving van Coesveld wordt afgesloten met een borrel en een hapje. Foto: Mitch Huisman

Fietstocht voor veertig jaar jumelage De Bilt - Coesfeld

17 augustus 2017 om 10:09 Algemeen

In juli fietsten ongeveer twintig mensen uit de Bilt en Coesfeld in de omgeving van Coesfeld. Op 9 september staat de volgende fietstocht op de agenda.

De Bilt en omgeving - Na een gulle ontvangst door de Duitse gastvrouwen en -heren ging men op pad. De rit volgde eerst een kruisweg in het buitengebied waarlangs om het andere jaar een processie voert. Daarna ging het door het heuvelachtige buitengebied (de zgn. Baumberge). Er werd gepauzeerd in de tuin van een boerderij, waar toevallig ook de schutterskoning van dit jaar langs kwam. De rit terug werd in Coesfeld afgesloten met een borrel en hapje.

De tocht was een onderdeel van het jubileum van veertig jaar jumelage de Bilt – Coesfeld. In dat kader is het op 9 september de beurt aan De Bilt om een tocht te organiseren. Na een begroeting om 11 uur gaat de fietstocht van ongeveer dertig kilometer van De Bilt door Groenekan, Hollandsche Rading en Maartensdijk terug naar Bilthoven en De Bilt. Onderweg wordt er stil gestaan bij enkele monumenten in deze kernen. Aan het eind van de middag wordt er afgesloten bij de Kunstmarkt in het Van Boetzelaerpark om afscheid van elkaar nemen te nemen.

Deelnemers aan de rit kunnen zich aanmelden telefonisch via 030 – 2292573 of via info@jumelage-debilt-coesfeld.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie