Op de meest creatieve plaatsen zijn de minibiebs te vinden. Op de foto staat Anne Marie Gout aan de Cirrusweg. FOTO: Maarten Bos
Op de meest creatieve plaatsen zijn de minibiebs te vinden. Op de foto staat Anne Marie Gout aan de Cirrusweg. FOTO: Maarten Bos Foto: Maarten Bos

Minibiebs op meerdere locaties in De Bilt

16 augustus 2017 om 14:18 Algemeen

In De Bilt zijn de laatste jaren, net als op veel andere plekken in Nederland, op verschillende locaties zogenaamde minibiebs ontstaan. Deze minibiebs zijn kastjes waar iedereen boeken kan lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar dus. De boekenkastjes zijn inmiddels te vinden op de Cirrusweg, Nieuwstraat, Looydijk en Thorbeckeweg.

De Bilt - Anne Marie Gout (47) woont sinds 2004 in De Bilt en beheert vanaf augustus vorig jaar de minibieb aan de Cirrusweg. Gout: “Ik had gelezen over de minibieb en daarna zag ik er één in Zwitsterland. Ik had gelijk zoiets van dat wil ik ook. Toch heeft het nog een tijdje geduurd voor ik een geschikt kastje had. Uiteindelijk vond ik er één voor twintig euro”.

De Cirrusweg ligt een beetje verscholen. “Ik moest er ruchtbaarheid aan geven en dat heb ik gedaan via drie Biltse kranten en door me aan te sluiten bij www.minibieb.nl, zodat ik te vinden ben op internet.”

Gouts bieb rouleert goed. Zelf houdt zij het niveau van het aanbod in de gaten en heeft ze ook nog een eigen voorraadje boeken. Ze wil er nog lang mee doorgaan en besluit: “Ik vind het veel te leuk”. Als mensen bij deze bieb een boek achterlaten kunnen zij voorin een recensie schrijven.

Er zijn nu al ruim 900 kastjes in Nederland, aangesloten bij de website. Een minibieb kunt u zelf maken of bestellen via de website. De boxen worden gebouwd door tweedekansers.

Meer informatie op www.minibieb.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie