Gezicht op Groenekan. Schilderij van Hennie van Walbeek.
Gezicht op Groenekan. Schilderij van Hennie van Walbeek.

Schilderkunst uit Westbroek voor de Vierstee in Maartensdijk

9 april 2017 om 18:22 Algemeen

Maartensdijk/Westbroek - Om de renovatie van De Vierstee te ondersteunen biedt Westbroeker Hennie van Walbeek twee van zijn schilderijen te koop aan. De helft van de verkoopprijs gaat rechtstreeks naar de kas van de Stichting Vierstee 2.0. Deze stichting zet zich in voor een zo optimaal mogelijk herstel van De Vierstee.

Het gaat om twee dorpsgezichten. Het ene schilderij is 80 bij 60 centimeter groot en laat de kerk van Weestbroek zien. Het tweede palet is wat kleiner en meet 40 bij 60 centimeter en toont een gezicht op het dorp Groenekan.

Het persbericht van de stichting meldt: “Het zijn schilderijen die hij – zo zegt hij zelf – schilderde toen hij zocht naar nieuwe ideeën en vormen van kleurgebruik. Het resultaat zijn deze ‘zwarte’ schilderijen waardoor de verschillende kleuren heel sterk naar voren komen.” Van Walbeek is – net zoals zijn vader was -  architect en houdt van mooi design en originele ontwerpen. Dat aspect is terug te zien in zijn kunst. 

Via de beheerder van de Vierstee Gerrit Sodaar en de regelmatige bridge-activiteiten van Hennie van Walbeek is het idee ontstaan om ‘iets te doen’ voor de stichting. Van Walbeek geeft aan dat hij gedreven wordt door ‘het saamhorigheidsgevoel in het dorp.’ Dat spreekt veel mensen aan. Wie interesse heeft in (één van) deze schilderijen: mail naar bestuur@vierstee.nl
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie