Bas Verkerk, Jan Schuurman en Hanneke Weterman. FOTO: Anneke Iseger
Bas Verkerk, Jan Schuurman en Hanneke Weterman. FOTO: Anneke Iseger

Chapeaupenningen voor Jan Schuurman en Hanneke Weterman

16 februari 2017 om 14:46 Algemeen

BILTHOVEN – Tijdens de drukbezochte afscheidsreceptie van Jan Schuurman op woensdagmiddag 15 februari in de Mathildezaal van gemeentehuis Jagtlust, ontving hij uit handen van burgemeester Bas Verkerk een chapeaupenning als dank voor zijn grote inzet.

Schuurman was van 1969 tot 2016 werkzaam bij de afdeling Burgerzaken. ‘’Jij hebt je 47 jaar lang ingezet voor één werkgever, en was min of meer het gezicht van de gemeente,’’ zei Verkerk onder meer. ‘’Zo heb je vele mensen aan je bureau gehad die wilden trouwen, maar ook hele gezinnen die de Nederlandse nationaliteit wilden verkrijgen, zijn door jou vakkundig geholpen. In al die jaren heb je vele ontwikkelingen binnen je werkveld meegemaakt. De grootste ontwikkeling was misschien wel die van pen naar computer. Maar ook de klanten namen een andere houding aan naar jullie, de ambtenaren. Al die tijd heb jij je ingezet om ervoor te zorgen dat deze ontwikkelingen vertaald werden naar werkbare processen voor de burgers van De Bilt. Je was tevens verantwoordelijk voor de organisatie van en rondom de verkiezingen, en daarvan heb je altijd heel nauw lettend op toegezien. De komende verkiezingen gaan we kijken of jouw collega’s die taak goed hebben overgenomen! Eén ding is zeker: met jouw pensioen gaat er heel veel kennis verloren.’’

Behalve Jan Schuurman ontving ook mevrouw Hanneke Weterman- van Andel een chapeaupenning. Zij was buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de voormalige gemeente Maartensdijk, en werd bij de gemeentelijke herindeling in 2001 benoemd in de nieuwe gemeente De Bilt. ‘’Gedurende de twintig jaar dat u werkzaam bent geweest als trouwambtenaar, heeft u 168 bruidsparen in de echt verbonden, waarvan 30 in de voormalige gemeente Maartensdijk, en 138 in de gemeente De Bilt.’’ Uiteraard was er voor zowel Hanneke Weterman als voor Jan Schuurman een mooie bos bloemen.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie