Forza! wil sluipverkeer De Bilt aanpakken

6 februari 2017 om 08:34 Algemeen

De Bilt - Forza! De Bilt wil het sluipverkeer in De Bilt nu snel aanpakken. De eenmansfractie van Peter Schlamilch vindt dat de invoering van het Verkeerscirculatieplan De Bilt te lang op zich laat wachten.

“In 2014 heeft de raad besloten tot het invoeren tot het VCP De Bilt, die de Prof. dr T.C.M. Asserweg wil aansluiten op de Biltse Rading”, zegt Peter Schlamilch, ”Forza wil dat daarmee nu vaart wordt gemaakt. Dan kan ook worden begonnen met het belangrijke tweede deel, namelijk het invoeren van eenrichtingverkeer op Dorpsstraat, Blauwkapelseweg en Looydijk. Bewoners zitten daar al heel lang op te wachten en het verkeer wordt steeds drukker. Fietsers komen in de knel, geluids- en fijnstofoverlast nemen toe: er moet iets gebeuren!”

Forza! is in de gemeenteraad vertegenwoordigd door de Fractie Schlamilch. Die laatste heeft in 2014 al een motie ingediend om het eenrichtingverkeer snel in te voeren, maar die werd verworpen. “Nu het verkeer nog drukker is geworden en de werkzaamheden aan de A27 aanstaande zijn, gaan we het nogmaals proberen”, zegt Schlamilch. “We hopen dat er nu wél een meerderheid voor is te vinden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie