Wethouder Hans Mieras is één van de sprekers. FOTO: Echt Mooij Fotografie
Wethouder Hans Mieras is één van de sprekers. FOTO: Echt Mooij Fotografie

D66 houdt bijeenkomst over huisvesting

14 januari 2017 om 21:30 Algemeen

De Bilt - D66 De Bilt organiseert in het kader van de gesprekkenreeks ‘Verder in gesprek...’  op 25 januari 2017 een bijeenkomst over huisvesting in de gemeente De Bilt onder de titel  ’Duurder huren, goedkoper wonen: het middensegment als knelpunt’.
 
In de gemeente zijn weinig huurwoningen beschikbaar met een huurprijs van € 700,00 tot ongeveer € 1000,00 en weinig goedkope koopwoningen tot 250.000 euro.
Hoe komt dat? Dat is een belangrijke vraag, want er is wel vraag naar dit soort woningen.  Bijvoorbeeld van mensen die in een sociale huurwoning wonen met een te hoog inkomen of echtparen met  kinderen die het huis uit zijn en die kleiner willen gaan wonen. 
 
In de bijeenkomst wordt naar antwoorden op deze vraag gezocht. Belangstellenden kunnen in gesprek gaan met vier sprekers: 
- Harry van der Heijden van het onderzoeksinstituut van de TU Delft schets een beeld van de woningmarkt in het algemeen en in meer specifiek in Utrecht en De Bilt. 
- Marijn Snijders van Capital Value belicht het vanuit de invalshoek van de projectontwikkelaar.
- Een bewoner van appartementencomplex La Luna in Bilthoven, vertelt over zijn eigen keuzes om te verhuizen.
- Hans Mieras, wethouder in De Bilt, benoemt de mogelijkheden om regelgeving te veranderen.
 
De bijeenkomst is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp en vindt plaats op woensdag 25 januari 2017 van 20:00 uur tot 22:00 uur in MaCLOUD Gallery aan de Julianalaan 1 in Bilthoven. (Zij-ingang, onder de Bilthovense Boekhandel.)
 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie