De lokalen van de oude Theo Thijssenschool worden opnieuw door kinderen bevolkt.
De lokalen van de oude Theo Thijssenschool worden opnieuw door kinderen bevolkt.

Kinderdagverblijft ‘krijgt’ lokalen

15 november 2016 om 14:20 Algemeen

De Bilt - Afgelopen week ging de tweede Biltse vestiging van kinderdagverblijf  ’Vriendjes’ open en wel in de achtertuin. Daarvoor was een lange lobby nodig en daarbij speelden twee politieke partijen uit De Bilt een bijzondere rol. 
 
Het dagverblijf aan de Tuinstraat 3 in De Bilt is de afgelopen twee jaar hard gegroeid. Op het perceel zijn geen uitbreidingsmogelijkheden meer. Hierdoor dreigde er voor toekomstige broertjes en zusjes (2e en 3e kinderen) geen plaats te zijn. Oudercommissie leden Martijn Koren en Erik den Hertog boden hulp. Beiden zijn politiek actief in De Bilt. Koren als raadslid voor het CDA en Den Hertog als lid van ‘t Bilts Belang (oppositiepartij). Zij hebben overlegd binnen hun fractie, betrokkenheid bij wethouders gecreëerd en wisten uiteindelijk de handen op elkaar te krijgen voor een bijzondere constructie. ‘Vriendjes’ gaat voorlopig antikraak! 
 
Gemeente en kinderdagverblijf sloten een huurovereenkomst voor het gebruik van 2 grote lokalen in de oude Theo Thijssenschool aan de Jasmijnstraat. Het was letterlijk de laatste handtekening die scheidend burgemeester Arjen Gerritsen zette onder een contract. Het leegstaande pand staat op de lijst voor herontwikkeling maar de eerstkomende 2 jaren is daarvan nog geen sprake. 

Het pand staat letterlijk in de achtertuin, dus perfect voor het kinderdagverblijf. ‘Vriendjes’ zal met de gemeente verder praten over een permanente oplossing, in de school of vlakbij. In de tussentijd zijn de lokalen en het daarbij liggende stuk grond omgetoverd tot een ruime plek voor nieuwe baby’s. Ook een 3+ groep kon nu worden gestart en is enthousiast ontvangen.  
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie