Repetitie van jeugdsymfonieorkest Opstreek
Repetitie van jeugdsymfonieorkest Opstreek Laura Prause

Samenspeeldag Jeugdsymfonieorkest Opstreek

8 september 2021 om 14:29 Verenigingen Deel je nieuws

Jeugdsymfonieorkest Opstreek is hét jeugdorkest van de regio. Sinds twee jaar staat het orkest onder leiding van de enthousiaste jonge dirigent Berend Strumphius. Naast Opstreek leidt hij een jeugdorkest in Nijmegen en is hij cellist en muziekdocent in het basisonderwijs. De orkestleden zijn helemaal vol van hem. Er is veel plezier bij het muziek maken en tegelijkertijd wordt er hard en serieus gewerkt. “Berend kan goed uitleggen hoe je dingen moet spelen,” aldus een van de violisten, “hij zegt bijvoorbeeld dat je niet moet strijken alsof je een boterham met pindakaas smeert.” En hij maakt leuke grapjes, zegt een van de blazers: “op de openbare repetitie vorig jaar gaf hij aan dat we moesten beginnen met spelen en toen ging ineens de airco aan. Hij zei meteen: ‘ja zo - dat is pas ademsteun. Maar het mag wel wat ritmischer’.”

Ook dit seizoen is er weer een open repetitie ofwel samenspeeldag op zondag 26 september in Muziekvereniging Aurora in Driebergen. Iedereen tussen de 8 en 18 jaar die een instrument bespeelt kan dan een keer komen meedoen om te kijken hoe leuk en gezellig het orkest is. De dag (van 10.00-ca. 17.00 uur) wordt afgesloten met een klein concert voor belangstellenden (om 16.00 uur).

Wat er ingestudeerd gaat worden is nog geheim, maar het afgelopen jaar werd bijvoorbeeld gewerkt aan de Finale van de Vijfde symfonie van Beethoven, het Vierde deel uit de Negende symfonie van Dvorák en de Herfst en de Lente uit de Vier jaargetijden van Vivaldi. Uitdagend en bekend repertoire, soms wat aangepast: “want iedereen die een orkestinstrument speelt en een paar jaar les heeft, kan meedoen. Ik arrangeer graag zelf, want ik vind het belangrijk om dit soort belangrijke werken uit de muziekgeschiedenis binnen het bereik van jonge musici te brengen,” zo zegt dirigent Berend Strumphius. Speel jij ook een instrument en ben je tussen de 8 en 18 jaar? Kom naar de samenspeeldag of kom een keertje kijken op de repetities, vrijdagmiddag van 16.15 tot 18.15 uur in het muziekvereniging Aurora in Driebergen of kijk op www.opstreek.eu.

//

Open repetitie (samenspeeldag) Jeugdsymfonieorkest Opstreek

Muziekvereniging Aurora in Driebergen

Zondag 26 september, van 11.00 tot ca. 17.00 uur. De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een concert voor belangstellenden.

Meer informatie: https://opstreek.eu of info@opstreek.eu

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie