Introductietraining Vrijwilliger Terminale Zorg op 10 en 11 oktober a.s.

9 september 2021 om 08:16 Lokaal Deel je nieuws

Wil jij mensen in de laatste levensfase nabij zijn, een luisterend oor en comfort bieden? Kies jij voor vrijwilligerswerk dat er echt toe doet? Dan past vrijwilligerswerk bij VPTZ (vrijwilligers palliatieve terminale zorg) wellicht bij jou. Neem nu contact op want 10 en 11 oktober is de eerstvolgende introductietraining.

VPTZ de Biltse kernen bestaat uit 20 vrijwilligers die ernstig zieke mensen en kwetsbare ouderen nabij zijn in de laatste levensfase. Dit kan zowel thuis als in een verpleeghuis zijn binnen gemeente De Bilt. Vrijwilligers van de VPTZ nemen de zorg een of meerdere keren per week  gedurende een aantal uur van de familie over, zodat de mantelzorgers even kunnen ontspannen.  De zorg kan bestaan uit helpen met eten en drinken, een luisterend oor bieden,  voorlezen, samen muziek luisteren en vaak ook gewoon ‘er zijn’.

Om vrijwilliger bij de VPTZ te worden is werkervaring in de verzorging of verpleging prettig maar niet vereist. Wel een open houding,  betrokkenheid en gevoel voor wat nodig is. Ben je geïnteresseerd in dit bijzondere en dankbare vrijwilligerswerk? Bel of mail dan met Geza Mobers, coördinator VPTZ de Biltse kernen, 06 – 134 29 515,  g.mobers@vptz-debiltsekernen.nl  of kijk op www.vptz-debiltsekernen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie