Afbeelding
Foto: Pexels

Zo zorg je ook in de winter voor sfeer in je tuin

20 december 2021 om 16:09 Partnercontent

Hoe fijn is het om tijdens de wintermaanden tegen een vrolijke tuin aan te kijken? Helaas gaan er door de kou veel bloemen en planten dood, waardoor je tuin er gelijk als een donkere, sombere boel uit gaat zien. Maar wees niet getreurd! Gelukkig zijn er tips om jouw tuin tijdens de wintermaanden op te fleuren. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Planten die tegen de kou kunnen

Niet alle planten gaan dood in de winter. Gelukkig maar, anders zou alles er wel heel bruin en dood bij liggen. Zo zijn er een aantal planten die goed tegen kou kunnen én kleurrijk zijn in de wintermaanden. Een van die planten is de Nandina Domestica, deze plant is op zijn mooist in de winter wanneer de bladeren en bessen prachtig rood gekleurd zijn. 

Een andere plant die het goed doet tijdens de winter, is de Viburnum bodnantense. Deze bloeit midden in de winter, maar met haar frisse lichtroze tot witte bloemetjes lijkt het de hele winter wel voorjaar. Ook zorgt Perzisch Ijzerhout vaak voor een vrolijke sfeer, in de winter kleuren deze bladeren namelijk in de kleuren geel, oranje en rood. Met deze drie verschillende planten heb je in ieder geval genoeg kleur in je tuin.

Gezellige tuinmeubels

Een andere manier om jouw tuin sfeervol te maken, is door meubels te plaatsen. Van een lekkere loungebank tot een houten tafel: meubels zorgen gelijk voor meer warmte. Vooral wanneer je deze meubels opmaakt met accessoires. Koop bijvoorbeeld wat kleurrijke kussens, zachte dekens en sfeerlichtjes. 

Beeld je het eens in: liggend op een kleurrijke loungebank met een zachte, warme deken over je heen en een kopje thee in je hand. Tegelijkertijd kom je dan ook nog eens in de buitenlucht: twee vliegen in één klap!

Lekker vuurtje

Naast de kleurrijke planten en gezellige tuinmeubels, is het natuurlijk ook fijn om het lekker warm te hebben als je buiten zit. Dit kan natuurlijk door een warmtelamp op je waaltjes of keramische tegels buiten te plaatsen. Maar wanneer je warmte en sfeer wil, zorg er dan voor dat je ruimte maakt voor een buitenhaard. Buitenhaarden zijn er in alle soorten vormen en maten, dus waar je je haard ook wil plaatsen: het is mogelijk. Een warm knisperend haardvuur om de winterkou te verdrijven: wie wil dat nou niet?

Van plan om deze tips op te volgen? Goede keuze! Binnen no time heb jij jouw tuin sfeervol en vrolijk gemaakt voor de winter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie