Anne Brommersma komt niet terug als wethouder in De Bilt

Lokaal Deel je nieuws

Wethouder Anne Brommersma (GroenLinks) zal zich na acht jaar wethouderschap niet opnieuw herkiesbaar stellen voor een nieuwe termijn, zo heeft zij het bestuur en de fractie van GroenLinks De Bilt laten weten. Zij wil nog graag een nieuwe uitdaging aangaan en gelet op haar leeftijd (62) is daarvoor nú het moment. Zij zal daarom niet terugkeren na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart aanstaande.

Brommersma kijkt met trots terug op wat zij de afgelopen jaren heeft bereikt in de gemeente, met name als het gaat om de positie van de meest kwetsbaren in onze samenleving en ook op het terrein van duurzaamheid en de energietransitie. Zo geeft De Bilt als één van de weinige gemeenten in de provincie, ondanks de bezuinigingen extra ondersteuning aan mensen met een minimuminkomen. Ook is er rijkssubsidie binnengehaald voor besparingsadviezen aan 6500 huishoudens die de hoge kosten voor gas moeilijk kunnen opbrengen.

Het afdelingsbestuur en de raadsfractie vinden het natuurlijk spijtig dat Brommersma deze beslissing heeft genomen, maar hebben er alle begrip voor. Zij zijn haar buitengewoon erkentelijk voor de enthousiaste manier waarop zij vanuit haar GroenLinks principes heeft bijgedragen aan een sociaal en duurzaam gemeentebestuur.

GroenLinks De Bilt heeft goede hoop na de verkiezingen opnieuw een wethouder te mogen leveren, al zal het niet eenvoudig zijn om in de voetsporen te treden van de vertrekkende wethouder. Het afdelingsbestuur en de raadsfractie wensen Anne Brommersma veel succes bij de volgende stap in haar loopbaan.

advertentie