Afbeelding

TumbleTime met 3 optredens naar het WK

Overig Deel je nieuws

Op 7 en 8 mei werd het NK aerial hoop georganiseerd in Ede. TumbleTime deed hieraan mee met 8 meiden in 7 acts. Allemaal lieten ze een prima optreden zien, 5 acts vielen in de prijzen en 3 acts mogen getoond worden op het WK in oktober in Zwitserland.

Zaterdag kwamen Merel Hage, Sanna Beiboer en Sam van den Berg in actie in de categorie artistic. Aan hun de taak om een thema of verhaal zo goed mogelijk uit te beelden door middel van dans in de hoepel en op de grond. Merel liet en keurige act zien in de categorie artistic junior (14 t/m 17 jaar), waarmee ze vlak achter de nummers 2 en 3 op de vierde plek eindigde.

Sanna en Sam deden mee in de categorie artistic senior women (18-39 jaar). Ook bij hun verliepen de optredens goed. Sanna eindigde op de vierde plek. Sam werd tweede en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. 

In de artistic categorie kwam alleen de allerhoogste score per leeftijdscategorie in aanmerking voor deelname aan het WK. Bij de sports categorie lag dat anders. Daar konden de nummers 1 en 2 zich plaatsen voor het WK, mits de nummer 2 wel voldeed aan het minimum puntentotaal van 25. 

In de leeftijdscategorie novice (10 t/m 14 jaar) mocht Fenna Domburg als eerste laten zien wat ze in huis had. Haar vrolijke act werd gewaardeerd met 32,1 punten en daarmee was de WK limiet ruimschoots behaald. Later bleek haar score goed voor zilver en daarmee was de plaatsing voor het WK binnen. Ook Ieme van Houten kwam uit in deze leeftijdscategorie. Zij had vorig jaar al meegedaan aan het digitale NK en WK. De act die ze nu had gemaakt was een stuk moeilijker. Helaas kwam ze 1 keer ten val, wat haar een aftrek van 3 punten opleverde. Desondanks behaalde ze een score van 35,1 punten, waarmee ze alsnog de beste was en het goud in ontvangst mocht nemen.

Zonne Smulders kwam uit in de categorie sports junior (15 t/m 17 jaar). Ook haar optreden verliep goed en werd beloond met een mooie score van 31,2 punten. Helaas kwam ze daarmee net iets te kort voor de tweede plek. Wel mocht ze het brons in ontvangst nemen en is ze reserve kandidaat voor het WK. 

Tot slot mochten Tessa ter Horst en Loïs van den Bout in actie komen. Zij hadden een prachtige duo act gemaakt, welke door het publiek enthousiast werd ontvangen. Van het goud en plaatsing voor het WK waren zij op voorhand al zeker, omdat er geen tegenstanders waren. Hun puntentotaal van 27,5 was een zeer knappe prestatie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie