Afbeelding

Tautenburg uit Maartensdijk opent haar padelbanen

Overig Deel je nieuws

Vele enthousiaste reacties op deze primeur in De Bilt


Maartensdijk - Afgelopen vrijdag 20 mei ging eindelijk een langgekoesterde wens van vele Tautenburgleden in vervulling: de opening van drie padelbanen op het mooie park aan de Dierenriem in Maartensdijk.

Zowel leden als niet-leden konden deze avond kennismaken met de snelst groeiende sport van Nederland. En wat een heerlijke ontmoeting was het! Op het nieuw ingerichte terras met sfeervolle verlichting en een top klinkende geluidsinstallatie waren vanaf de eerste minuut tot aan middernacht alle drie de banen continu bezet. Onder het genot van de opzwepende beats van DJ Dave kwamen de spelers met blosjes van inspanning en enthousiasme van de baan, om zich direct weer voor een volgende ronde aan te melden.

“Wat is dit leuk! Ik ben helemaal om”, aldus een fanatieke tennisser die toegaf eerst nog wel wat bedenkingen te hebben. “Het gebruik van de wanden maakt het een heel dynamische  sport. Het is een heel ander spelletje dan tennis en toch voelt het ook vertrouwd. Dit smaakt zeker naar meer!”.

Huzarenstukje

Tautenburg-voorzitter Sander Maatman heeft lovende woorden voor alle enthousiaste leden van de park- en padelcommissie die hier de afgelopen maanden tijd en energie in hebben gestoken. “Dit hele project toont het ware gezicht van onze vereniging, vrijwillige leden hebben met ongelooflijk veel inzet en toewijding in vier maanden deze upgrade van ons park tot stand gebracht en werkelijk tot het kleinste detail alles uitgedacht en georganiseerd”.

Introductieprogramma voor leden én geïnteresseerden 

Paul de Bruin, die vele jaren als tennisleraar aan Tautenburg verbonden was en nu een enthousiast commissielid is, vertelt over het introductieprogramma. “De komende maanden zullen we een groot aantal instuifmomenten organiseren waar zowel onze leden als niet-leden die overwegen bij ons lid te worden, kennis kunnen maken met deze mooie sport. Om dit laagdrempelig te maken zal dit kosteloos zijn, en zijn er leenrackets en ballen beschikbaar”.  

Baan- en racketverhuur

Geïnteresseerden die af en toe willen padellen of tennissen, maar (nog) geen lid willen worden van de vereniging, kunnen een baan huren. Dit kan via de ‘Meet & Play’ app.

Bram van Eck is hier de laatste weken druk mee bezig geweest. “Om het verhuren aan niet-leden mogelijk te maken, moest er een oplossing komen voor het beschikbaar stellen van padelrackets en -ballen. Hiervoor is een Padel Kiosk in het clubgebouw geplaatst waar je met een pinpas en het betalen van borg rackets kan huren en ballen kan kopen. Het toegangssysteem is hier inmiddels op aangepast. Bezoekers krijgen bij reserveren een tijdelijke pincode om het complex binnen te komen.

Meer informatie?

Ben je nieuwsgierig naar padel? Doe dan mee met de gratis instuifmomenten!

Of wil je meer weten over een lidmaatschap, commerciële huurmogelijkheden of de Padel Kiosk? Kijk dan op www.tautenburg.nl/padel of stuur een mail naar padel@tautenburg.nl. 

advertentie