2022 Softball - Women's Softball European Championship
2022 Softball - Women's Softball European Championship Grega Valancic

Groenekan decor EK Softball voor vrouwen

10 april 2024 om 10:33 Honkbal

GROENEKAN Wombats/Centrals in Groenekan alvast volle uren om het Europees Kampioenschap Softbal voor vrouwen 2024 voor te bereiden. UVV, Wombats/Centrals en Nieuwegein Diamonds brengen alles in gereedheid om meer dan 500 speelsters te ontvangen op hun parken. Een ingenieuze klus want in de week van 1 tot en met 7 september verwerken zij meer dan 100 interessante softbalwedstrijden. UVV is aangewezen als organisator van het geheel en werkt met de vele vrijwilligers aan een perfecte showcase op softbalgebied.

Inmiddels is het speelschema voor het toernooi vrijgegeven. Het toernooi wordt in drie stappen gespeeld. Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softball moet die drie fases doorlopen in hun jacht op titelprolongatie. In de voorronde ontmoet het Spanje, Tsjechië en Duitsland. In de tweede ronde komt het Koninkrijksteam de beste teams uit de andere poule tegen, waarna uiteindelijk de eindronde gespeeld wordt met als hoogtepunt de finale. Op 11 april 2024 wordt het hele speelschema van alle landen gepubliceerd op de website van het toernooi (www.ecsoftball24.org).

“Het is fantastisch dat de meeste topteams van het totale Europese veld met 23 teams op alle locaties spelen. Het Koninkrijksteam is dus ook in de gemeente de Bilt te zien. We zijn er trots op dat we dat goed voor elkaar hebben gekregen.”, meldt de voorzitter van de UVV-organisatie Minou Groenewoud. Ze voegt eraan toe: “Het belooft een geweldig spektakel te worden op de softbalparken, want naast wedstrijden om het Europees Kampioenschap is volop ruimte om kennis te maken met het softbal. Elke organiserende club staat voor een aantal side events, zodat er meer is dan alleen wedstrijden van nationale teams”.

De organisatie werkt samen met de Nederlandse Federatie KNBSB om het Europees avontuur optimaal in te vullen. Er is aandacht voor andere onderdelen van het softbal, zoals Slowpitch Softbal, Baseball5 (de urban versie van honkbal en softbal) en culturele manifestaties. Het management van de organisatie smeedt nu de plannen tot één geheel. “Belangrijk is dat wij jeugd kunnen bereiken om onze teamsporten te leren kennen. Met Sport Utrecht hebben we daarvoor een goede partner. Maar ook doelgroepen die softbal nog niet kennen benaderen wij serieus. Expats, nieuwe immigranten en studenten zijn belangrijke targets voor onze sport. Die komen allemaal aan hun trekken voor en tijdens het Europees Kampioenschap in september”, aldus Minou Groenewoud.

Op dinsdag 3 september om 20.00 uur komt het Nederlands team in actie in Groenekan. De tegenstander is nog niet bekend. Het volledige speelschema vindt u op de website van de organisatie.

 Vanaf 1 mei 2024 gaat de ticketverkoop live. “Uniek in de kaartverkoop is dat je met een dagticket alle wedstrijden op die dag op alle parken kunt bezoeken. En voor de prijs van €8,50 per dag kan je een hele dag genieten van topwedstrijden. Een leuk cadeau voor Moederdag/Vaderdag voor de sportliefhebbers!”, eindigt Groenewoud trots.

De komende maanden zal de organisatie voornamelijk via sociale media communiceren, met name via Facebook en Instagram. Daarnaast is de website van het evenement inmiddels te raadplegen: https://www.wbsceurope.org/en/events/2024-womens-softball-european-championship/home. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie