Stichtsche junioren worden kampioen
Stichtsche junioren worden kampioen Foto N Harkink

Rugbyteam wordt kampioen: Eerste kampioenschap in het bestaan van de Stichtsche Rugby Football Club uit de Bilt

15 april 2024 om 15:37 Sport Deel je nieuws

DE BILT  SRFC (Stichtsche Rugby Football Club) viert een historische mijlpaal in haar 10-Jarig bestaan met het juniorenteam (onder 16 jaar) dat afgelopen zaterdag als eerste in hun poule eindigde en daarmee kampioen werden.  Ze speelden op hun eigen veld tegen de nummer twee, het sterke team uit WestFriesland. Het team, vol met jonge talenten, bestaat uit spelers van Stichtsche aangevuld met spelers uit Nieuwegein en Tiel. Met een overtuigende uitslag van 45-12 lieten ze zien wat je met teamwork en vastberadenheid kan bereiken.

De wedstrijd, die plaatsvond op 13 april op het thuisveld van SRFC, werd bijgewoond door enthousiaste ouders, vrienden en supporters. Hun aanwezigheid maakte het feest compleet. Het juniorenteam, onder leiding van hun trainer Jasper van den Nouweland, heeft dit seizoen een indrukwekkende prestatie neergezet. “Kampioen word je niet in 1 wedstrijd maar is het resultaat van een seizoen lang elke week presteren! En dan is het wel geweldig als je ziet dat je als team groeit. Onze backline liep echt mooi. Voor elke ruck werd gevochten. We hebben mooie tackles uitgedeeld en in de scrum domineerden we. Maar ik ben vooral trots op de continue drive om ervoor te gaan. Iedereen was op tegen het einde, ze hebben 60 minuten 120% gegeven en dat heeft gewerkt.”

SRFC wil graag iedereen bedanken. De spelers, coaches, ouders die soms ver moeten rijden, de aanwezige supporters en alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het succes van dit juniorenteam. Deze overwinning is het bewijs van de kracht van teamwork en passie voor deze groeiende sport.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie