Doelpoging DOS (zwart)
Doelpoging DOS (zwart) Fred van Ettikhoven

DOS haalt in en pakt 2 punten in Middelburg

5 maart 2023 om 14:16 Sport Deel je nieuws

Na een noodgedwongen afgelasting in december, moest er voor DOS Westbroek nog steeds een inhaalwedstrijd worden ingepland. En zo reisde de gehele DOS gemeenschap afgelopen wekend af naar Middelburg om daar dan eindelijk de wedstrijd tegen Swift in te halen.

Swift speelt met een team dat zich dit jaar prima kan handhaven in de hoofd Klasse B en daar een mooie 4e plaats bezet. Swift is dus zeker een tegenstander waar door het team van coach van Brenk rekening mee moet worden houden.

De huisploeg neemt bij aanvang van de wedstrijd dan ook direct het initiatief en loopt al snel uit naar een 8-4 voorsprong. Maar in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden blijft het team uit Westbroek de rust zelve. Misschien wel een beetje te rustig zijn de geluiden bij het mee gereisd publiek. Er zal toch niet weer een verassing in de lucht hangen ?

DOS komt de 2e helft super gedreven uit de kleedkamer en speelt al direct met veel meer snelheid de ballen rond. Men is zich er van bewust dat een tandje bij moet. Het oogt daarentegen wel wat zenuwachtiger. Maar het lijkt wel of DOS dat nodig heeft. De ballen vallen er in vergelijking met de 1ste helft nu wel in. En de focus is veel meer gericht op de afgesproken taken rollen dan op het scoren. En dit werpt zij vruchten af want in het laatste 10 minuten  heeft DOS een 12-7 achterstand omgebogen naar een 14-15 voorsprong en wordt het toch weer een spannend einde. Maar DOS laat zich niet meer verassen en weet dan ook deze wedstrijd weer winnend af te sluiten met een mooie 17-18 winst.