Klaas van der Valk, Marlijn de Jager, Tamara Reesink, Gert-Jan en Tosca Sikking, Martijn Julius en Paul Terlouw op de fiets.
Klaas van der Valk, Marlijn de Jager, Tamara Reesink, Gert-Jan en Tosca Sikking, Martijn Julius en Paul Terlouw op de fiets. Ellen Julius

Dauwtrappen langs de lekkerste plekjes in De Bilt en Bunnik

Activiteiten

Fietsen voor het goede doel

[BILTHOVEN/BUNNIK] Trap mee op de pedalen, fiets mee op Hemelvaartsdag donderdag 26 mei tijdens ‘Vroeg De Bilt’. Maak een culinaire, maar zeker ook een boeiende fietstocht door de prachtige omgeving waarbij je langs vijf restaurants fietst. Onderweg is er tijd voor verschillende spellen en het beantwoorden van quizvragen. Het is echt een fietstocht voor de hele familie en de opbrengst gaat naar de ondersteuning van vluchtelingen.

Door Astrid van Walsem

Het oorspronkelijk plan om een culinaire wandel- en fietstocht te organiseren, ontstond vorige jaar in coronatijd om de horeca een hart onder de riem te steken. Het idee om deze ‘Proef de Bilt’ als fietstocht met Hemelvaart te organiseren, komt voort uit de samenwerking tussen Rotary De Bilt - Bilthoven en Rotary Zandzegge Bilthoven. Samen met hun leden bedachten zij de ‘Vroeg de Bilt’ fietsroute, maakten zij een prachtige folder met fietsroute, bijbehorende website en werden sponsoren benaderd om het financiële plaatje rond te maken.

[VERRASSEND VOOR JONG EN OUD] “Vorig jaar hebben we in besloten kring de fietsroute gefietst en het was echt een succes,” vertelt Tamara Reesink, lid van Rotary De Bilt - Bilthoven. “Mijn dochter van toen 9 jaar heeft het er nog steeds over en kan niet wachten om weer met een stempelkaart langs de verschillende restaurants te gaan. De fietstocht duurt ruim anderhalf uur en is daardoor echt geschikt voor jong en oud.” Toch is de route niet helemaal hetzelfde. “Zelf was ik aangenaam verrast door de nieuwe restaurants die hier en daar hun deuren geopend hebben en ook dit jaar hebben we nieuwe culinaire deelnemers gevonden. Het is gewoon een hele leuke manier om samen iets voor de omgeving en ondernemers te doen.”

[QUIZVRAGEN EN SPEUREN] De fietstocht op 26 mei start tussen 08:00 en 10:00 uur ‘s ochtends bij Van der Valk Hotel De Bilt - Utrecht. Vandaar fiets je naar vier andere locaties in De Bilt, Bunnik en Bilthoven voor een culinaire verrassing. Onderweg is er nog een speurtocht, een bingo, quizvragen waar je leuke cadeaus mee kan winnen en kom je langs landgoedwinkels en boererven waar het zeker de moeite waard is om te stoppen, dus het is slim om je portemonnee mee te nemen. Verder krijg je een stempelkaart mee die je bij elke horecagelegenheid laat afstempelen en ondertussen geniet je van de omgeving en de heerlijke verrassingsgerechtjes op de verschillende locaties. 

“Het was overweldigend hoe enthousiast iedereen reageerde en wilde meehelpen,” vertelt Tamara. “De sponsoren hebben gul gegeven, restaurants stonden te poppelen om mee te doen en de leden van beide Rotary verenigingen hebben hard gewerkt om deze fietstocht mogelijk te maken. Wij hebben er allemaal onwijs veel zin in en ik hoop de inwoners van De Bilt ook.


En we hebben het steeds over kleine lekkernijen, maar ik kan je vertellen dat ik vorig jaar na deze ontbijtversie van de fietsroute tot aan het avondeten vol zat.”

[AANMELDEN] Er is plek voor een beperkt aantal deelnemers en vol is vol. De kosten zijn €35,- per persoon, inclusief vijf hapjes en drankjes bij de verschillende restaurants. Kinderen tot 4 jaar nemen gratis deel. Kinderen tussen de 4 en 16 jaar betalen €15,- per persoon.

Voor meer informatie of om je in te schrijven voor deze fietstocht, kijk op www.proefdebilt.com

advertentie